Varför be och söka Guds ansikte?

Oftast förstår man inte varför man ska be, varför man ska söka Guds ansikte. Man böjer knä och prisar och tackar Gud, gör sina önskningar kunniga inför honom, men det känns fortfarande likadant. Man gör det trofast varje dag, kanske flera gånger om dagen, men man förstår fortfarande inte varför. 
När vi ber vill sinnet och själen uppleva Gud, men det är Anden som möter Herren, och det är Anden som blir uppbyggd. Du kanske märker att du för större klarhet i Ordet. Du kanske märker att du får bättre självinsikt och Andens frukter börjar växa. Du kanske märker att du bättre kan skilja mellan andar och det kanske kommer Ord från Anden till ditt sinne. I bönen händer mäktiga saker som vårt sinne och vår själ inte KAN förstå. Gud använder din bön och hör din bön OAVSETT hur det känns och upplevs. 
Känslor är inte ett tecken att Gud har hört din bön. Därför krävs uthållighet i bönen, därför behövs tro i bönen, för bön är Andligt och Herren är Ande. 
När man slutar be och ger upp, märker man hur ens eget sinne och själ tar över ens beslut. Vi börjar göra mer och mer fel. När vi inte söker Herrens ansikte börjar vi vandra efter vårt eget sinne, då gör vi tvärtom vad Ordspråksboken 3:5 säger. Det är då inte längre Gud som leder sitt folk, utan köttet och själen. 

Ords. 3:5 Förtrösta på HERREN av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. 

Och: 

Ps. 37:3 Förtrösta på HERREN och gör det goda, bli kvar i landet och sträva efter trofasthet.

Ps. 37:4 Ha din glädje i HERREN, han skall ge dig vad ditt hjärta begär.

Ps. 37:5 Överlämna din väg åt HERREN, förtrösta på honom, han skall göra det.

Ps. 37:6 Han skall låta din rättfärdighet gå fram som ljuset, din rätt som middagens sken.

Ps. 37:7 Var stilla inför HERREN och vänta på honom. Gräm dig inte över den som har framgång, över den som gör upp onda planer.

Ps. 37:8 Avstå från vrede och låt förbittring fara, gräm dig inte, det för bara ont med sig. 

Varje beslut, varje svåra sak, varje misstanke, varje misslyckande, varje sak bör läggas fram inför Herren så han får bestämma vad som är rätt och fel. Låt hans Ande tala i ditt hjärta och visa dig vad han tycker. Vi kanske inte förstår det, men Gud hör vår bön, och när vi ber om vishet så ger han det VILLIGT och UTAN HÅRDA ORD. 
Jag har märkt att jag ibland känner mig torr och död på insidan, men då hör jag orden: Sök mitt ansikte så får du leva. 
Det är just det som sker. När vi söker Herrens ansikte så får vi LIV. I honom är livet och det är i honom vi rör oss och är till. Ja, sök hans ansikte, så får du liv och frid i din ande. 
Gud välsigne dig!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s