Tjänstegåvorna

Apostlar, Profeter, Herdar, Lärare Och Evangelister. 
Tjänstegåvorna finns för att uppbygga församlingen. Tjänstegåvorna är som handen: Aposteln är tummen som greppar om allt. Profeten är som pekfingret som pekar på synden och omvändelse, mot helighet och rättfärdighet. Evangelisten är som långfingret som når längst ut. Herden är som ringfingret med sin kärlek till den lokala församlingen. Läraren är som lillfingret som gräver öronvaxet ut ur församlingsörat. 
Alla dessa behövs i en församling. Aposteln bryter ny mark, profeten skärper och tillrättavisar församlingen, herden har omsorg och sköter fåren, ger mat och vatten, läraren gräver sanningar ur bibeln och undervisar, evangelisten vinner människor för Jesus. 
Oftast Går Tjänstegåvorna Hand I Hand Med Personligheten. 
Aposteln kan vara lite tuff och hård, ska bara \”ordna och upprätta församlingar\”. 
Profeten kan vara lite för vass och skarp, kastar hellre ut onda andar ur den som vill tillrättavisa profeten istället för att lyssna och ta till sig tillrättavisning. 
Herden kan vara för kärleksfull och ger för mycket kärlek. Herden tycker de andra kan vara för hårda och kärlekslösa mot fåren. 
Läraren kan fastna i \”tabernaklet och alla dess föremål\”, och kan inte fatta att de andra inte ser vad han ser. 
Evangelisten kan lätt fastna i att vinna människor, och tycker att alla som inte går ut med evangeliet är avfälliga. 
Ingen kan säga till den andra: Vi behöver inte dig, för du är inte herde eller lärare. Och du kan inte heller säga: Ni behöver inte mig, för jag är inte profet eller apostel
Nej, församlingen behöver ALLA tjänstegåvorna för att RÄTT ordning ska finnas och för att församlingen ska växa upp till Kristi mognad. 

Ef. 4:10 Han som steg ner är också den som steg upp över alla himlar för att uppfylla allt.

Ef. 4:11 Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare.

Ef. 4:12 De skulle utrusta de heliga till att utföra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp,

Ef. 4:13 tills vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, till ett sådant mått av manlig mognad att vi blir helt uppfyllda av Kristus.

Ef. 4:14 Vi skall då inte längre vara barn som kastas hit och dit av vågorna och som förs bort av varje vindkast i läran, när människorna bedriver sitt falska spel och i sin list förleder till villfarelse. 

Ef. 4:15 Vi skall i stället i kärlek hålla fast vid sanningen och i allt växa upp till honom som är huvudet, nämligen Kristus.

Ef. 4:16 Från honom får hela kroppen sin tillväxt. Så byggs kroppen upp i kärlek, och den fogas samman och hålls ihop genom det stöd som varje led ger, alltefter den kraft som är utmätt åt varje särskild del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s