Vittnesbörd


Costi Hinn: Jag kom ur trosrörelsen


För nästan 15 år sedan, stod jag på en strand utanför Aten, Grekland, övertygad i mitt förhållande till Herren och min tjänst-bana. Jag reste världen runt på en privat jet i ”evangeliets” tjänst och njöt av all lyx pengar kunde köpa. Efter en bekväm flygtur och min favorit måltid (lasagne) gjord av vår personliga kock, förberedde vi oss för vår resa i evangeliets tjänst genom att vila på The Grand Resort: Lagonissi. Med min egen havsutsikt, komplett med privat pool och över 2 000 kvadratmeter boyta, låg jag uppe på klipporna ovanför vattnet och gladde mig över det liv jag levde. Jag tjänade ju hela tiden Jesus Kristus och levde det rikliga livet han hade lovat.


Skrämmande vittnesbörd om mörkret i dagens kristenhet. 

Jag var i Arken i Kungsängen 10 år och kom väldigt nära ledarskapet, särskilt Linda Bergling. Många kallade mig för hennes högerhand, jag brukade svara att hon har en egen högerhand.  När jag började i bibelskolan hade inte media kommit igång än, när tv sändningen startade blev det ännu värre. De som filmade blev tillsagda att inte filma allt, de fick inte filma tomma stolar och så småningom kom det upp skärmar under inspelningen för att dölja att det inte var så mycket folk. De blev också tillsagda att sluta filma om det var något budskap som Linda tyckte var obekvämt , från hennes sida. Ett flertal talare har genom åren förmanat ledarskapet men det har tagits bort. 

Vittesbörd från ett före detta Jehovas Vittne!

Jag gick på alla möten. 2 timmar på Tisdag, 1 timme på Torsdag och två timmar på Lördag. Vad jag inte reflekterade över var att vi ju mest läste i deras böcker och tidningar och att vi bara plockade något enda bibelcitat ur Guds Ord, men jag var så lycklig och övertygad om att jag hittat Gud.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s