Jesus är HERREN!

Om du med din mun bekänner att Jesus är HERREN, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst! (Rom. 10:9)

Du la säkert märke till att jag skrev HERREN och inte bara Herre eller Herren? HERREN är det sätt bibelöversättningarna visar oss Guds-namnet JHWH.

Och JHWH är denne som skulle komma, som Jesaja skrev om:

Se, Gud kommer med hämnd, vedergällning kommer från Gud. HAN KOMMER SJÄLV OCH FRÄLSAR ER. Jes. 35:4

Och Jesaja profeterar att när JHWH kommer ska följande tecken vara beviset:

Då ska de blindas ögon öppnas och de dövas öron upplåtas. Den lame skall hoppa som en hjort, den stummes tunga skall jubla… Jes. 35:5-6.

Och när Johannes genom sina lärjungar frågade Jesus om Han var den som skulle komma, fick han till svar:

Gå och berätta för Johannes vad ni har sett och hört: Blinda ser, lama går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår och för fattiga predikas glädjens budskap. Och salig är den som inte kommer på fall för min skull. Luk. 7:22-23.

Av ovanstående texter läser vi att Gud själv, i egen höga person kommer, och att Gud själv är den som frälser oss, och Jesaja beskriver också vilka tecknen som skulle vara beviset på att det var Gud själv som kom.

Här bekräftar Jesus vad Jesaja förutsagt att Gud skulle göra när Han kom. Även när vi fortsätter läsa i kapitlet bekräftas detta.

Efter att Johannes lärjungar gått iväg börjar Jesus tala om vem Johannes var. Och Han bekräftar att Johannes var den budbärare som skulle gå framför HERREN, enligt Malakis profetia:

Se, jag ska sända till er profeten Elia, innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda. Han skall vända fädernas hjärtan till barnen och barnens hjärtan till deras fäder, så att JAG INTE KOMMER och slår landet med tillspillogivning. Mal. 4:5-6.

Och denne budbärare säger Jesus VAR Johannes. Det läser vi i Matt. 17:10-13

Lärjungarna frågade honom: ”Varför säger då de skriftlärda att Elia först måste komma?” Han svarade: ”Elia skall komma och återupprätta allt. Men jag säger er: Elia har redan kommit, och de kände inte igen honom utan gjorde med honom alldeles som de ville. På samma sätt ska också Människosonen få lida genom dem.” Då förstod lärjungarna att han hade talat till dem om Johannes Döparen.

Exempel på felaktig Kristologi

Varning! Om du inte KAN säga att Jesus är HERREN då talar du inte i den Helige Ande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s