Vad är det jag framför med min hemsida?

Nu har jag tagit steget och köpt en ny domän för The Holy Remnant. Jag hoppas fler hittar hit och blir välsignade av den undervisning jag lägger ut. Min förhoppning är att mina läsare ska delta i diskussionen, bidra med sina tankar och bibelord, så klicka på Följ The Holy Remnant, klicka Gilla och dela även inläggen på Facebook, Twitter och andra sociala medier. Sprid undervisningen så andra kan få läsa. The Holy Remnant har även en YouTube-kanal du kan prenumerera på.

Ny och bättre hemsida

Först och främst ger jag bibelstudier och undervisning, men tar även upp felaktig och falsk lära, som jag motbevisar med hjälp av Skriften. Många gånger konfronterar jag falska lärare och profeter, och namnger dem, för hur kan vi akta oss för vargen om vi inte vet vem vargen är? Och det är Guds ord som avgör vad en varg är.

En Enkel Regel

Jag arbetar utifrån en mycket enkel regel: Finns det inte i bibeln är det en falsk lära. Jag förstår att orden ”Falsk lära” känns dömande, men med falsk lära menar jag en felaktig undervisning som leder till felaktiga föreställningar om Gud, och felaktiga förväntningar Gud, och därmed bär dålig fukt i församlingen. Även bland goda, sanna och sunda kristna, sådana som som älskar Jesus, har det smugits in falsk lära. Vi är inte på något sätt immuna mot sånt, och måste vara på vår vakt, alltid.

På den gamla bloggen översatte jag artiklar från t.ex. Warren B. Smith, Berean Call m.fl. samt skrev djupstudier av Jehovas Vittnen och andra sekter, och även ockulta religioner som Kaballah.

Jag kommer på sikt lägga över allt till den här bloggen men den gamla bloggen kommer finnas kvar. Den hittar du här (https://theholyremnant.blogspot.com)

Viktiga Ämnen

Ett ämne som är väldigt viktigt för mig är det kristna livet, plus Eskatologi och Kristologi, alltså läran om ändens tid och vem Jesus Kristus är.

  • T.ex. lever vi som Jesus vill vi ska leva, handlar vi enligt Guds ord mm. Har vi tagit på oss vårt kors, och gör vi det varje dag? Följer vi verkligen Jesus? Eller bedrar vi oss själva.
  • Eskatologi omfattar ämnen som Pre-Trib, Mid-trib, Pre-Wrath, Post-Trib, och Amillennialism, Pre-Millennialism eller Post-Millennailism. Vad innebär det att leva i den sista tiden? Vad kommer det krävas av oss? Är vi förberedda och redo att ge våra liv för Herren?
  • Kristologi, är Jesus sann Gud och Sann människa, Hans ursprung före tiden, sånt som är viktigt att känna till i våra möten med Anti-trinitarianska grupperingar som t.ex. Jehovas Vittnen och Adventister (visste du att det finns olika Adventistiska inriktningar?).

Även här måste bibeln få vara vår slutgiltiga auktoritet.

Grundläggande handlar allt jag skriver om att förbereda oss för mötet med verkligheten, något jag märker saknas i undervisningen. Många kristna lever tyvärr i skyddat verksamhet.

Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare. De skulle utrusta de heliga till att utföra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp, till ett sådant mått av manlig mognad att vi blir helt uppfyllda av Kristus. Vi skall då inte längre vara barn som kastas hit och dit av vågorna och som förs bort av varje vindkast i läran, när människorna bedriver sitt falska spel och i sin list förleder till villfarelse. Vi skall i stället i kärlek hålla fast vid sanningen och i allt växa upp till honom som är huvudet, nämligen Kristus.

Ef. 4:10-15

Jag hoppas att du som jag älskar Sanningen, som är Guds skrivna ord, som är Jesus Kristus, Han som är det Levande Ordet, för hur kan vi säga vi älskar det Levande Ordet som sitter på Faderns högra sida, om vi inte älskar det skrivna Ordet som uppenbarar det Levande Ordet?

The Holy Remnants Nya Hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s