Evangeliet om Jesus Kristus är…

Evangeliet om Jesus Kristus är::

 • INTE Ett kärleksbudskap utan en befallning att alla ska omvända sig. Därför har Gud haft överseende med okunnighetens tider, men nu förkunnar han att alla människor överallt ska omvända sig. För han har fastställt en dag då han ska döma världen med rättfärdighet, genom den man som han har bestämt till det. Detta har han bekräftat för alla genom att låta honom uppstå från de döda. Apg. 17:30-31.
 • INTE Ett socialt budskap, där vi enbart mättar de hungriga, kämpar för människors lika värde, etc.
 • INTE Ett maktbudskap, där ”vi har fått all makt”, för Jesu säger: MIG är given all makt i himlen och på jorden. Matt. 28:18
 • INTE Ett mirakelbudskap, där vi för människor till tro genom under och tecken. Jesus sa: Ett ont och horiskt släkte söker efter ett tecken, men det ska inte få något annat tecken än profeten Jonas tecken. Matt. 12:39
 • INTE Ett politiskt budskap: Mitt rike är inte av denna världen. Om mitt rike vore av denna världen, hade mina tjänare kämpat för att jag inte skulle bli överlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike inte härifrån. Joh. 18:36
 • INTE Ett fredsbudskap, för Jesus sa: Ni ska inte tänka att jag har kommit för att sända fred på jorden. Jag har inte kommit för att sända fred, utan svärd. Matt. 10:34

Man kan bara veta vilka av dessa passionerade människor som kämpar för att människor ska bli frälsta, som går rätt, genom att förstå vilket evangelium de predikar. Och för att ha möjlighet att avslöja det falska måste man känna det äkta. För att avslöja den falska Kristus, måste man känna den äkta.

Evangeliet är, enligt Jesus själv (och bekräftas av Paulus)::

Luk. 24:36-38 Och han sa till dem: Så står det skrivet, och därför var det nödvändigt att Kristus skulle lida och på tredje dagen uppstå från de döda, och att omvändelse och syndernas förlåtelse ska predikas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem. Och ni är vittnen till detta.

1 Kor. 15:1-5 Men jag påminner er, bröder, om det evangelium som jag predikade för er, som ni också tog emot och som ni också står fasta i, genom vilket ni också blir frälsta, om ni håller fast vid det ord som jag förkunnade för er, annars kom ni till tro förgäves. Först och främst har jag ju meddelat er vad jag själv tagit emot, att Kristus dog för våra synder i enlighet med Skrifterna, och att han blev begravd och att han uppstod på tredje dagen i enlighet med Skrifterna, och att han blev sedd av Kefas och sedan av de tolv.

Det enkla evangeliet är: Jesu lidande på korset, han dog för våra synder, uppstod för vår rättfärdiggörelse, att segern vanns på korset enligt Kol. I det budskap vi ska predika behöver vi själva tro på Ordet som säger:

Kol 2:13-15 Och ni, som var döda i era synder och i ert oomskurna kött, har han gjort levande med honom, i och med att han förlät alla era synder och utplånade den handskrift som genom sina stadgar vittnade emot oss, och han tog bort den genom att spika fast den på korset. Han har avväpnat furstendömena och makterna och låtit dem bli till skam inför alla, genom att öppet triumferade över dem genom honom.

 • Vi har fått försoningen genom KORSET!
 • Vi har fått frid med Gud genom KORSET!
 • Skuldebrevet spikades fast på KORSET!
 • Jesus triumferade över satan på KORSET!
 • Talet om KORSET är en dårskap för den som går förlorad, men en Guds kraft för oss som blir frälsta.
 • Vi ska predika KORSET, förklara KORSET för DET är Guds hemliga visdom.

Vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp skulle berövas sin makt (Rom. 6:6). Jesus Kristus såsom korsfäst är en stötesten för judarna och en dårskap för hedningen (1 Kor 1:23) Och hade den här världens härskare känt till Guds visdom, hade de ALDRIG korsfäst härlighetens Herre (1 Kor 2:8). Tas korset bort, tas det absolut mest centrala bort.

I vilseförda inriktningar predikas inte korset. Jesu lidande och död och uppståndelse nämns bara för att puffa upp köttet, aldrig för att vi ska lägga av vår gamla människa. Det ”nya” evangeliet talar om tro utan omvändelse, rättfärdighet utan tro, och evigt liv utan rättfärdighet. Det ”nya” evangeliet har ett korslöst budskap. De predikar helst Joh. 3:16 ”Ty så älskade Gud världen att han gav sin Enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Detta är INTE evangeliet. Jesus undervisar en troende rådsherre om Guds rike, och inte icke-troende. Tyvärr är detta grunden för all felaktigt evangeliserande, att Gud älskar dig, att Gud har en plan för ditt liv, att Jesus är vad du saknar, ta emot Jesus så blir ditt liv fullkomligt. Men synden konfronteras aldrig, syndaren får inte se sig själv i Guds spegel. Utan syndaren får höra hur ”värdefull” han är, hur ”fint” hans liv kommer bli med Jesus och allt detta skapar nya problem i församlingarna. Fållan fylls på med getter, inte får. Pastorerna får ge all sin tid åt de krävande getterna, och fåren svälter.

Vi håller oss till Kristi evangelium!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s