Del 1 Vinstocken och grenerna!

Du är grenen på vinträdet men bär du frukt som behagar Fadern? Du är inympat i det sanna vinträdet av en orsak, för att behaga Fadern. Han tittar på dig och förväntar sig 30 falt, 60 falt, 100 falt skörd.
 
Om du inte bär frukt kommer han bryta bort dig och du kastas i elden. Det här är allvarliga ord, det är farligt att tro att Gud är en liten mysig jultomte. Han är en förtärande eld.
Hebr. 12:28-29 Då vi alltså får ett rike som inte kan skaka, låt oss vara tacksamma och tjäna Gud efter hans vilja, med vördnad och fruktan. Ty vår Gud är en förtärande eld.
Du menar du är säker bara därför att du har bekänt Jesus som Herren en gång i tiden, men du ger Fadern ingen frukt?
 
Då kanske du inte ens tillhör Herren. Du behöver tänka på dessa ord från Jesus själv och göra en bedömning om du verkligen tillhör honom och om du är på väg till himlen eller helvetet.
 
Förbli i mig säger Jesus, så förblir jag i er. Grenen kan inte bära frukt om den inte hämtar kraft ur trädet. Du kan inte bära frukt om du inte är i Kristus. Vi behöver alla arbeta på vår frälsning med fruktan och bävan och inte ta för givet att vi kommer till himlen när vi dör.
Joh 15:1-8 Jag är den sanna vinstocken, och min Fader är vingårdsmannen. Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort, och varje gren som bär frukt rensar han, för att den skall bära mer frukt. Ni är redan nu rena i kraft av det ord som jag har talat till er. Förbli i mig, så förblir jag i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv, utan endast om den förblir i vinstocken, så kan inte heller ni det, om ni inte förblir i mig.
Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, bär han rik frukt, ty utan mig kan ni ingenting göra. Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och torkar bort, och man samlar ihop sådana grenar och kastar dem i elden, och de bränns upp. Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det. Min Fader förhärligas, när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar.
Vi behöver alla söka Herrens ansikte i bön, vi behöver alla dyka in i Guds ord så han kan undervisa oss, förmana oss och tillrättavisa oss. Om vi inte tuktas av honom då är vi inte äkta barn, utan oäkta.
Hebr. 12:5-9 Ni har glömt den uppmaning ni får som söner: Min son, förakta inte Herrens tuktan och tappa inte modet, när du tuktas av honom. Ty den Herren älskar tuktar han, och han agar var son som han har kär. Det är till er fostran som ni får utstå lidande. Gud handlar med er som med söner. Och var finns väl en son som inte tuktas av sin far? Om ni inte får en sådan fostran som alla andra, då är ni oäkta barn och inte riktiga söner. Vi hade våra jordiska fäder som tuktade oss, och vi hade respekt för dem. Skulle vi då inte så mycket mer underordna oss andarnas Fader så att vi får leva?
Vi behöver vara ödmjuka av hjärtat och tillåta Gud att ta itu med oss. Låter vi den Helige Ande övertyga oss om synd, rättfärdighet och dom då vandrar vi i ande och sanning inför Herren vår Gud. Vi kan inte tillåta oss själva att envist hålla fast vid hemliga synder. Det är att stå emot Guds Ande och det slutar aldrig bra.
 
Då är det bättre att låta domen komma över oss nu, medan vi ännu lever och medan vi ännu har en möjlighet att ångra oss och vända om till Herren. Tro inte att du får en ny chans när du står inför Gud på domens dag, tro inte att du slipper undan. Då är det för sent.
 
Jag vill inte höra dessa ord på den dagen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!
Matt. 7:16-23 På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt. Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt. Inte skall var och en som säger \’Herre, Herre\’ till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!
Frukta Herren av hela ditt hjärta, av hela din själ, av all din makt och allt ditt förstånd.
 
Amen!!!
 
 

En reaktion på ”Del 1 Vinstocken och grenerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s