1 Tim. 6:6 Ja, gudsfruktan i förening med ett förnöjt sinne är verkligen en stor vinning.

Riv ner församlingsbygget. Vad har en församling för rätt att finnas till om inte den Helige Ande finns där?
Riv ner era kyrkor. Om kyrkorna bara är ett tomt skal utan den Helige Andes närvaro då behövs inga kyrkor, då behövs inga församlingar.
Om det ni har byggt upp är ett verk av människor och inte av Gud varför ska då det få stå kvar? Det blir bara ett skrytbygge över era egna fantastiska tjänst och liv.
Men om Herren inte rör sig i din församling, vad kan då du skryta över?
Varför ska en pastor få hålla fåren fast i en kyrka eller församling om fåren inte får mat av herden? Varför ska pastorer och självutnämnda apostlar få stå kvar i sitt övermåttan stora skryt?
Om en herde är en lejd herde då flyr han när vargarna kommer, och vargarna sliter i stycken fåren.
Dessa har inte gudsfruktan för sina ögon utan tjänar sig själva och sitt eget.
De har sitt uppehälle från en församling vars får inte får mat i rätt tid, fåren lär inte känna den sanna Herden, utan får lära sig följa mänskliga budord och föreskrifter.
Tjäna pengar på Guds ord? Det vi har fått för intet det ska vi också ge för intet. Jag lovar dig, finns det pengar inblandat i en tjänst då finns det vägar in för djävulen att stoppa smörjelsen.

1 Tim. 6:9 Men de som vill bli rika, de råkar ut för frestelser och snaror och många oförnuftiga och skadliga begär, som störtar människor i fördärv och undergång.

Är världslig rikedom ett tecken på välsignelse? Ska vi mätas utifrån hur mycket jordiskt välstånd vi har? Är inte målet inför Gud att vi ska välsigna så många vi kan och inte söka ära i något så osäkert som rikedom och välstånd?

Luk. 16:13 Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.\”

 Riv ner det som inte är byggt på hälleberget, Kristus. Riv ner och låt Jesus Kristus få bygga sin församling.

Fil. 3:18 Vad jag ofta har sagt till er, det säger jag nu under tårar: många lever som fiender till Kristi kors.

Fil. 3:19 De får sitt slut i fördärvet. De har buken till sin gud och sätter sin ära i det som är deras skam, dessa som bara tänker på det jordiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s