Långt Borta från Guds Vilja

När jag läser Titusbrevet slår det mig hur långt bort från Guds vilja Sverige har kommit. Församlingen ligger inte långt efter, tyvärr. 

Tit. 3:1-3 Påminn dem om att de skall underordna sig och lyda myndigheter och makthavare och vara beredda att göra allt som är gott, att inte förolämpa någon utan hålla frid och vara tillmötesgående och visa vänlighet mot alla människor.

Paulus beskriver oss som oförnuftiga, olydiga och vilsegångna, slavar under många slags begär och lustar och vi lever i ondska och avund, vi är avskyvärda och hatar varandra. 
Så var vi alltså innan pånyttfödelsen och nu är allt förändrat. 

Tit. 2:11-13 Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för ALLA människor. Den (Nåden) fostrar oss att säga NEJ till OGUDAKTIGHET och VÄRLDSLIGA BEGÄR och att leva ANSTÄNDIGT, RÄTTFÄRDIGT och GUDFRUKTIGT i den tid som nu är, medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare, Jesus Kristus, skall träda fram i härlighet.

Guds nåd hjälper oss att vända oss bort från ogudaktighet och världsliga begär. Jakob säger: den som vill vara världens vän blir Guds fiende. Johannes säger: Om någon älskar världen, finns inte Faderns kärlek i honom. Ty allt som finns i världen, köttets begär och ögonens begär, det kommer INTE från Fadern utan från världen. Jesus säger: Detta är domen: ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret och inte ljuset, eftersom deras gärningar var onda. Ty var och en som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas. Men den som lyder sanningen kommer till ljuset, för att det skall bli uppenbart att hans gärningar är gjorda i Gud. 
Rom 6 ställer frågan till oss: Skall vi fortsätta att synda för att nåden skall bli större? Nej, visst inte. Absolut inte. Nåden är en hjälp att bemöta det onda, att stå emot det onda, att helgas och renas, och inte en licens att göra vad vi vill. 
Bless!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s