Sakarja 8:23

 [Video]

Jesus och kvinnan med blödningar Matt. 9:20-22

Så här löd ett påstående i en grupp: 

Det var den ursprungliga apostoliska uppfattningen att Jesu återkomst var i två faser. Jesus kommer osynligt för att hämta sin brud och sedan 7 år senare kommer Jesus med församlingen FRÅN himmelen till Jerusalem för att stoppa Antikrist och den falske profeten.

Det ledde till att jag skrev ett Facebook-inlägg där jag tog upp Pre-Trib och förklarade att urkyrkan aldrig ens talade om Pre-Trib, och visade från de apostoliska fäderna vad de trodde. På det fick jag följande kommentar som jag lovade att svara på: Så jag personligen tror inte att kyrkan kommer att gå igenom den sjuåriga stora vedermödan.Men jag tror att Gud fadern började med judarna, hans folk, sedan kom Nådens Tidsålder, hedningarna tid – kyrkan bestående av frälsta hedningar och judar, då kommer han att sluta med judarna i fokus.Då kommer 10 hedningar att ta tag i en judes kappa och säga: visa oss vägen till Gud … Judernas uppgift …  

Sakarja 8:23

Sak. 8:23 Så säger HERREN Sebaot: På den tiden skall tio män, av alla språk och länder, gripa tag i mantelfållen på en judisk man och säga: \”Låt oss gå med er, för vi har hört att Gud är med er.

Den här versen används av talmudiska judar och judaiserande lärare som skriftbevis på att hedningarna måste söka sig till en rabbi eller till det judiska folket för frälsning. Bara den tanken borde få oss att reagera. Vi kan inte nå fram till den ”kommande världen” utan genom det judiska folket. Med andra ord, ”glöm Jesus. Han kan inte hjälpa er, för frälsningen kommer från judarna”.   

Tro det eller ej, men det är vad judaiserande lärare som Itzhak Shapira sprider för budskap runt om i de kristna församlingarna. Rabbinerna arbetar febrilt för att uppfylla Bibelns profetior. De vägrar inse det faktum att Jesus Kristus uppfyllde profetiorna, och att det är de troende på Messias beskrivs i Sakarja 8:23.  

På samma sätt som de använder Sakarja som skriftbevis för sin falska lära använder de Jesajas ord i Jes. 49:6

Jes. 49:6 Det är för lite för dig, då du är min tjänare, att endast upprätta Jakobs stammar och föra tillbaka de bevarade av Israel. Jag skall sätta dig till ett ljus för hednafolken, för att du skall bli min frälsning intill jordens yttersta gräns.

Där vi vet att detta talar om Jesus Kristus. Han uppfyllde denna profetian. Men enligt Talmud är det det judiska folket som är ”världens ljus”. Jag har i min artikelserie om Kabbalah tagit fram och visat hur kabbalistiska judar ser på sig själv. Doreen Dotan säger att ”judarna är Messias, Gud kommen i köttdräkt”. Citat från en av hennes undervisningsvideor:

”… gud kommer ner i mänsklig form för att skapa mänskligheten. Den mänskliga formen som Gud kommer till för att skapa mänskligheten, för att skapa hela skapelsen, är JUDARNA. Vi är vad du tror att Jesus är! Judarna är Gud i köttdräkt. Det är inte en person, det är inte en figur, det är alla oss, i vår stora mängd, från varje generation”

Du kan läsa mer här:   

Nej, Sakarja 8:23 uppfylldes under pingsthögtiden efter Petrus predikan, då israeliter från hela världen hade samlats. Petrus predikade Kristi evangelium så det stack i deras hjärtan och de sa: Bröder, vad skall vi göra? (Apg. 2:37). Dessa förstod att det var Herren deras Gud som talade genom apostlarna. Judiska män från hela världen som hörde lärjungarna tala om Guds mäktiga gärningar på sina egna språk. Det judiska folket var utspritt i diasporan och alla var enligt lagen tvungen att ta sig till Jerusalem tre gånger om året, påsk, pingst, och försoningsdagen. Det var dessa som grep tag i lärjungarnas mantelfålla och ville följa Herren, och så ökade antalet lärjungar den dagen med omkring tre tusen. (Apg. 2:41)  

Varför står det ”tio män”? kanske du undrar. Tio män är det minimum som krävs för att samlas i en synagoga, minimum antal personer som krävs för att samlas, tillbe och läsa Guds ord. Det handlar om en verifierad församling, godkänd enligt det judiska folkets ritualer. Och här var det 13 olika nationer dessa kom från. Gud stadfäste alltså sin församling med mer än vad som krävdes av det judiska religiösa systemet. Det var över 3000 män från 13 olika nationer som blev frälsta på pingstdagen.  

Vi behöver vara på vår vakt för subtila ändringar av Guds ord till fördel för ett mänskligt religiöst system. Alla apostlarna varnade oss att detta skulle ske. Vi är inte bättre än den första församlingen. Än idag arbetar de judiaserande lärarna för att förvränga Kristi evangelium och föra bort lärjungarna från Herren till sig själva.   

En reaktion på ”Sakarja 8:23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s