Tvivel, något många av oss kan uppleva

Det finns så enormt mycket information ute på internet och särskilt på YouTube, som gör oss förtvivlade och faktiskt kan få oss på fall. Jag fick en fråga från en syster i tron som jag väljer lägga ut på min blogg, därför att jag tror att väldigt många troende sliter med samma problem: Tvivel! Tvivel kan komma mot oss alla, och det är inte en synd. Vad vi gör med våra tvivel är viktigast för Gud. Vi behöver se att där tvivel kommer finns vår svaga punkt som Herren vill stärka och bygga upp.
Jag fick en fråga från en orolig syster som jag återger här. Mitt svar går inte in på vad Bibeln säger om smink och fina håruppsättningar, då problemet ligger någon annanstans och det är är ett problem som är väldigt utbrett, nämligen att full förtröstan på Herrens ord saknas i oss. När förtröstan saknas i våra hjärtan, söker vi oftast en annan lösning – en metod eller teknik, testad och fungerande för andra. Men det är inte vägen att gå för en lösning. 

– Förlåt att jag stör nu igen men jag va in på flammors hemsida och stöp där i någon tjej som haft en dröm om chippet.. gick in på hennes youtube kanal och tittade på några av hennes videos.. bla en där hon säger att hon stängde in sig i en stuga i en månad för att söka Herren och va utan tv och internet mm och säger att hon kom ut som en ny människa ( hon sa att hon vart kristen hela livet) och att efter hennes avskiljning så syndade hon inte mera.. ( vilket låter konstigt i mina öron ) . Och nu stöp jag på en video där hon säger att Gud sagt åt henne att sluta med smink.. detta fångade mig eftersom jag har sminkat mig så länge jag kan minnas.. har tagit upp denna fråga tidigare och blir inte klok på detta..som jag fattade det så ska kvinnor inte klippa sig ( aj då, jag har alltid haft kort hår ) och ska använda kjol eller klänning …

– Och med tanke på att jag just nu är så förvirrad vad gäller ifall jag ens är frälst eller har DHA så blir jag ännu mer nertryckt när jag lyssnar på detta. Men samtidigt funderar jag på om hon kanske har rätt och jag fel.. att jag inte vill rätta mig efter detta.. att sluta med smink ex.. Jag fattar inte vad jag går igenom nu, men jag går snart sönder inombords
Kram

Gällande smink. Det är det inre som ska vara vackert, inte därmed sagt att smink är fel eller farligt.
Gällande frälsningen. Det är den som tror på Herren som blir frälst. Inte den som känner att Herren är där. Det finns en tid där det känns som Herren är långt borta och det är då tron på Herren visar sig. Om vi går efter vad vi känner och inte efter vad Ordet säger kommer vi bli förvirrade.
Den Helige Ande kommer alltid vara med dig. Du är döpt till Kristus och tillhör därför Kristus. Du har fått den helige Ande som sigill, och Herren är trofast, därför sviker Han dig inte.
Din tro på Herrens ord visar sig när det är svårt. Vad gör du när det blir svårt? Ber du? Söker du Gud? Vad du gör visar din tro. Tro och Trofasthet är två sidor av samma mynt. När du visar dig trofast i svåra situationer kommer styrkan. Men först måste du bestå prövningen, och därefter kommer glädjen och friden.
Bestäm dig för att INTE falla för lögnaren när han påstår att Gud inte är med dig, för Guds ord säger att Han är med dig alla dagar intill tidens ände.
Den största uppenbarelsen jag har fått ur Guds ord var att \”alla dagar intill tidens ände\” betyder både goda och onda dagar, och när jag fattade det vågade jag tro att Han var med mig även när jag kände mig övergiven.
Jag tror bestämt att du kommer till en och samma punkt och faller för samma gamla lögn. Därför känns det som du står still, eftersom du faktiskt gör det. Gud låter dig komma till samma problem där du alltid faller, för att du till slut ska få seger över det problemet.
Det är när vi mår som sämst vi behöver söka Guds ansikte som mest. Det är när vi är som svagast vi behöver Gud som mest. Det är en naturlag i Guds rike, att när nöden kommer så söker vi Honom. Det är Hans vilja.
Prövningar är till för att ta fram guldet i dig, men du faller alltid när du kommer till en viss eller samma punkt. Så, bestäm dig för att aldrig mer falla när du kommer dit du är nu. Och när du har bestått prövningen kommer du växa och förnyas till din inre människa.
Jag har bett för dig och ditt problem, och varje gång har det här budskapet kommit: Bestå provet först! Sen kommer du komma vidare i din vandring.

Herren älskar dig och alla som Han älskar agar och fostrar han. Om du inte fick fostran av Honom så skulle du varit ett oäkta barn. Men nu får du fostran av Honom, och det är så du behöver se på det.
– Ha frid. Hör och Gör. Var välsignad syster. ❤

– Tack snälla du❤️ ska ta till mig det du skriver .. och jag vänder mig hela dagarna till Jesus både i ordet och bönen.. vill verkligen inte släppa taget om Jesus 💜

Han kommer bevara dig. Var inte rädd. 🙂 Det är Hans uppgift som Herde och Herre.

När du kommer till den punkten där du känner att Herren inte är med dig, stäng då till munnen. Säg inget. Gör som Job och håll tyst och låt inte djävulen få veta vad som rör sig i ditt hjärta. Gud vet, men han vet inte. Varje gång som frestaren kommer med sina lögner, berättar du för honom att han lyckats slå ner dig.

Striden står mot våra sinnen, vilket tar sitt uttryck i våra känslor och ord. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s