One Verse To Rule Them All! Del 15

One Verse To Rule Them All

Om någon ser sin broder…” talar han till troende eller till icke-troende? Han skriver till de troende kristna, ”…begår en synd som inte är till döds, skall han be, och Gud skall ge liv åt honom, åt dem som inte begår synd till döds. Det finns synd som är till döds, och jag säger inte att man skall be för den.” Vilken typ av död talar Johannes om i sitt brev? I vilken kontext? Är det fysisk eller andlig död han talar om? Andlig död! Och han säger låt er inte bedras så att ni tror att ni kan leva ett orättfärdigt liv och vara av Gud.

Vilken synd är det som leder till död? Det finns bara en synd som leder till död, och i Matt. 12:31-32 säger Jesus ”All synd och hädelse skall människorna få förlåtelse för, men hädelse mot Anden skall inte förlåtas. Den som säger något mot Människosonen skall få förlåtelse. Men den som talar mot den helige Ande skall inte få förlåtelse vare sig i den här tidsåldern eller i den kommande.” Och här säger Johannes att om du ser en broder göra en synd som inte leder till döds, ska du be och Gud ska ge liv. Han behöver fortfarande liv, eller hur? Oavsett vilken synd man lever i leder till död om den blir mogen, men de kan föras tillbaka till liv, ifall en omvändelse sker, men inte om dem begår hädelse mot den Helige Ande, vilket är synd som inte finns förlåtelse för varken i den här världen eller den kommande.

Den kände predikanten Charles Stanley säger Du kan leva som en djävul och ändå vara frälst.

1 Kor. 6:8-10 I stället gör ni själva orätt och roffar åt er – och detta drabbar bröder. Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike.

Paulus talar till bröderna – och detta drabbar bröder. De bedrar varandra och roffar åt sig, och Paulus säger Vet ni inte att INGA orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva. Vi ser samma tema om och om igen. Bibeln varnar inte bara för att du kan förlora din frälsning, den varnar även för dem som säger du inte kan förlora din frälsning. Ni skall visst inte dö. Den orättfärdige kommer inte få ärva Guds rike. Bedra inte er själva!!! Och Paulus ger oss en lång lista på dessa som inte ska få ärva Guds rike. Om jag tror jag kan vara en tjuv, förtalare, homosexuell, utsugare, girig eller drinkare, och fortfarande få komma in i Guds rike, vad är jag då enligt Bibeln? Bedragen! Därför är det så viktigt att avslöja den här läran. Vem vet hur många själar som har gått förlorad på grund av OSAS. Hur många miljoner själar som med kraft har blitt fördömd på grund av den här läran.

En känd radiopredikant i USA vid namn Bob George har skrivit en bok där han påstår att du inte ens behöver bekänna dina synder efter att du blitt frälst, vare sig dina förra, nuvarande eller framtida synder. Ett citat från hans bok Classic Christianity, där han samtalar med en homosexuell i själavård, en man som kom till Kristus, omvände sig från sin homosexualitet men som nu har hittat en annan man i Kyrkan och har återfallit tillbaka till homosexualitet. Han skriver:

När Gud ser på dig så ser han inte en person med en homosexuell identitet. Du är ett Guds barn, Lee. Det är vad du är. Var inte orolig. Gud ser inte på dig som homosexuell. Han ser dig som sitt barn. När vi blir frälsta så är det inte kroppen som föds på nytt. Med andra ord, du och jag kan fortfarande tänka samma dumma tanke, ha samma ogudaktiga begär och göra syndfulla saker som innan vi blev kristna. ~Bob George – Classic Christianity.

Det är ett försvar för synd eller hur? Han säger på sitt radioprogram till en kvinna som är orolig över sitt äktenskap, att otukt är tillåtet inom den kristna tron.

Men…

Upp. 3:5 Den som segrar skall alltså bli klädd i vita kläder, och jag skall aldrig stryka ut hans namn ur livets bok utan kännas vid hans namn inför min Fader och hans änglar.

Den som segrar vs den som inte segrar. Den som inte övervinner och vänder sig bort från tron på Kristus, att segra betyder att förbli trofast Kristus. Om du segrar vad kommer Jesus inte göra? Stryka ditt namn ur livets bok. Om du inte segrar, vad sker då? Det motsatta. Ditt namn kommer strykas ur livets bok. Det är därför viktigt att veta hur man övervinner.

Upp. 12:11 De övervann honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden.

De övervann honom – alltså Satan, genom Lammets blod – det är genom Jesu blod, och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden, som betyder att de fortsatte att förtrösta på Jesus och följa Honom även inför döden

Det står tydligt att man kan strykas ur livets bok.

Charles Stanley säger däremot :

Guds penna saknar sudde…. Det gör ingen skillnad oavsett hur ont och hemskt du agerar.

~Eternal Security, s. 190.

John MacArthur säger:

Det finns ingenting som kan få mig att ta ditt namn ur min bok. Jag kommer aldrig stryka dig ur min bok. Det är trygghet. ~John MacArthur

Nej, det är ett försvar för synd. Om du säger till någon att du kommer aldrig gå förlorad, ditt namn kommer aldrig strykas ur livets bok, så undervisar de raka motsatsen av vad Bibeln lär. Precis som ormen: Ni skall visst inte dö.

Under inga omständigheter kommer Han stryka deras namn. Din frälsning blev förseglad innan världens begynnelse. Gud kanske tar ditt liv för din synd men Han kommer aldrig ta din frälsning. ~John MacArthur

Han säger alltså att även om du går ut i grov synd, så kommer Gud bara ta ditt liv men Han kommer inte ta din frälsning. Enligt MacArthurs undervisning så kan det tydligen ske att någon hamnar i grov synd. Men han motsäger sig själv vid andra tillfällen och säger att en sant troende aldrig kommer att göra det. Och andra gånger säger han att en sant troende kan göra det, men han kommer inte förlora sin frälsning. En förvirrad undervisning om synd eftersom den inte är grundat på Sanningens ord.

← Förra | Nästa →

Inledning | Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s