One Verse To Rule Them All! Del 9

One Verse To Rule Them All

I Matt. 4:6-7 använder Satan Guds ord för att fresta Jesus till att hoppa från högsta delen av templet för att ta självmord. ”Om du är Guds Son, så kasta dig ner! För det står ju skrivet: Han skall ge sina änglar befallning om dig, och de skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten.” Han citerar Bibeln för Jesus. Men Psaltaren 91 som han citerar har villkor ”Den som sitter under den Högstes beskydd”, inte den som hoppar ner från templet i uppror mot Gud. Det är ”den som vilar under den Allsmäktiges skugga” det gäller. Inte den som lever i uppror mot Gud. Men Jesus svarade ”Det står också skrivet: Du skall inte fresta Herren, din Gud.” I samma kapitel säger Gud att om vi frestar Herren vår Gud kommer Han döda oss: ”Se därför till att inte Herrens, din Guds, vrede blir upptänd mot dig och han utrotar dig från jordens yta.” (5 Mos. 6:15). Säger inte Paulus precis samma sak i 1 Kor. 10:9Och låt oss inte fresta Kristus, som en del av dem gjorde, de dödades av ormar.” Satan citerade löftena men utelämnade varningarna. Jesus kunde Skrifterna. Och samma lögn ser vi i OSAS.

Bibeln säger att INGEN kan rycka mig ur Faderns eller Jesu hand.” Ett underbart löfte. Men leder till död om de inte förstår att det är villkorligt.

// Jag vill inflika ett exempel som Joe Schimmel gav i en annan predikan. Han och hans fru mötte en kväll en kvinna som tidigare varit med i församlingen men som hamnat i en kalvinistisk församling. Kvinnan var stupfull och Joe’s fru gick fram till henne och sa: Kära du, vet du i vilket tillstånd du befinner dig i? Och hon uppmuntrade och förmanade henne med hjälp av Bibeln, och citerade 1 Kor. 5:11 att ingen drinkare ska ärva Guds rike. Men kvinnan svarade: Om Gud har bestämt mig till frälsning så finns det ingenting som kan ta bort den från mig. Men om Gud har bestämt mig till att gå förlorad så finns det ingenting som kan rädda mig. Det visar den fatalistiska föreställningen som är så farlig. Och jag blir så ledsen när jag tänker på hur många som tänker och resonerar likadant p.g.a. den här falska läran. //

De citerar Joh. 10:28Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand.” men i verserna innan säger Jesus att de tror på mig – progressiv presens, de hör min röst – progressiv presens, de följer mig – progressiv presens. DET är fåren, de som FÖLJER. Får kan gå vilse. Men då måste det föras tillbaka. Vad vi nu såg är att det finns villkor för att det löftet ska gälla. Du kan inte ta löftena och skippa över villkoren. Löftena gäller inte då. Liknelsen Jesus ger oss i Luk. 12 gäller absolut OSAS!

Luk. 12:45-46 Men om tjänaren skulle säga i sitt hjärta: Min herre kommer inte så snart, och han börjar slå tjänarna och tjänarinnorna och äta och dricka sig redlöst berusad, då skall den tjänarens herre komma en dag han inte väntar det och i en stund han inte anar det, och han skall hugga honom i stycken och låta honom få sin plats bland de trolösa.

Kom ihåg vad vi läste i Hesekiel, hur de falska profeterna predikade OSAS, och sätt det i ljuset av Matt. 3:8-9 där de religiösa ledarna i Israel hade blivit duperade av lögnen ovillkorlig frälsning: ”Men när han såg att många fariseer och sadduceer kom för att bli döpta av honom, sade han till dem: ”Ni huggormsyngel, vem har fått er att tro att ni kan fly undan den kommande vredesdomen?” (Matt. 3:7).

Matt. 3:8-9 Bär då sådan frukt som hör till omvändelsen. Och tro inte att ni kan säga till er själva: Vi har Abraham till fader. Jag säger er att Gud av dessa stenar kan uppväcka barn åt Abraham.

De hade den felaktiga inställningen att de var Abrahams barn, vi är de utvalda, därför kan vi aldrig gå förlorade. Johannes Döparen sa, säg inte det till er själva. Och i nästa vers säger han:

Matt. 3:10 Redan är yxan satt till roten på träden. Varje träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden.

Tro inte att ni kan säga till er själva: Vi har Abraham till Fader, vi är det utvalda Gudsfolket. Se istället till att ni har det rätt ställt med Gud.

← Förra | Nästa →

Inledning | Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 | Del 15 | Del 16 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s