Skapat en gud i vår avbild?

Joh. 1:11 Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. 

Har vi tagit emot Jesus? Den Jesus som skapade världen? Den Jesus som dog på korset för att försona oss med Fadern? Har vi den Jesus som hatar synden, eftersom den skiljer oss från Gud? 
Eller har vi skapat en Jesus efter vår avbild, för att passa vårt religiösa sinne? 
Varför lever vi som världens barn, när Jesus dog för att ta oss ur världen? Varför lever vi som världens barn, när Gud har försonat oss med sig själv och fört oss in i sin älskade Sons rike av ljus. Varför väljer vi leva som om han inte bryr sig? 

Matt. 10:38 Den som inte tar sitt kors och följer mig är mig inte värdig. 

Vad tror ni Jesus menar med att säga så här? Kan vi fortsätta leva tvärtemot vad Jesus kräver? Kräver? Ja, han ställer krav på oss. Han kräver att vi håller oss till honom, att vi lever efter det ord han gett oss, att vi kämpar för tron som en gång för alla har blivit överlämnad åt oss. Han kräver att vi lever rent och är heliga eftersom han är helig. 
Vill vi vara Guds vänner eller fiender? 

Jak. 4:4 Ni trolösa, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara världens vän blir Guds fiende. 

Jak. 4:5 Eller menar ni att det är tomma ord när Skriften säger: \”Avundsjukt längtar den Ande som han har låtit bo i oss?\” 

Ingen som älskar det som finns i världen kan älska Gud. 

1 Joh. 2:15 Älska inte världen, inte heller det som är i världen. Om någon älskar världen, finns inte Faderns kärlek i honom. 

1 Joh. 2:16 Ty allt som finns i världen, köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda, det kommer inte från Fadern utan från världen. 

1 Joh. 2:17 Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet. 

Se till att du inte blir bedragen av synden som snärjer oss så hårt. Och låt oss löpa uthålligt i det lopp vi har framför oss. Se till att ingen blir efter på vägen, utan att vi springer för att vinna segerkransen. Hebr. 12:1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s