Ser och Reagerar du?

Jag vet inte om du ser galenskapen och ondskan som blommar ut i världen idag? (Matt 13:26-30) Jag vet inte om du reagerar på det du ser? Jag vet inte om du lider som den rättfärdige Lot när han såg orättfärdigheten och synden som fanns i Sodom och Gomorra? (2 Petr 2:7
Jag vet inte hur du reagerar på allt det du ser och hör på nyheterna, det du läser i tidningarna eller hör på radion, men det skall du veta att ALLT som sker just nu kommer provocera fram och dra ut vad som finns i DIG. Det kommer pressa ut vad som finns i ditt hjärta, (Ords 30:33) och den dagen du kommer till insikt om vad som finns I DIG, (Rom 7:18) har du möjlighet att vända om. 
När du hör om krig, och förföljelse och ekonomisk bankrutt, när du hör och ser lögnerna den här världens system kommer med, när du ser orättfärdigheten manifesteras framför dina ögon: Hur kommer du reagera? 
Kommer du kasta dig på Gud, ropa på Jesus om hjälp i nöden? (Ps 91:15). Eller kommer du reagera med en köttslig ”helighet” som står på barrikaderna och \”kräver\” rättvisa? (Selot) Kommer du be? Kommer du klaga? (Fil 2:14-16) Kommer du stå upp för sanningen eller kommer du kräva \”omval\”? (Gal 5:25
Om du inte förstår tidens tecken, om du reagerar med fruktan och rädsla, om du reagerar efter köttet, har du inte förstått att ALLT DETTA MÅSTE HÄNDA. Sen skall slutet komma. (Matt 24:6, Luk 21:9
Om Guds ord inte har någon verkan i ditt hjärta, om Ordet vi predikar inte ger dig gudsfruktan, tröst, förmaning och uppmuntran, då du kan lika gärna gå på discot, eller på puben, eller sätta dig på en bänk i parken. Ingen kan nå in till dig ändå, inte ens Guds Ande. När du har hört ordet, är du lika tom efteråt som innan. Du får inget ur någon predikan, du får inget ut ur någon profetia eller något ord. 
Du skulle inte ens TRO OM JESUS SJÄLV STOD FRAMFÖR DIG. (Mark 16:11, Matt 28:17, Joh 20:27)
Antingen Jesus eller världen (Jak 4:4), antingen sanning eller lögn, antingen synd eller rättfärdighet. Det är de val vi NU STÅR INFÖR. Och det valet är DITT!!! 
Jag säger: Satsa på den som vet allt från början till slutet (Jes 46:10), den som redan har berättat för oss det vi redan ser hända, och den som har berättat för oss hur allting kommer sluta (Matt 13:40). VÄND OM TILL HONOM SOM HAR ALL MAKT I HIMMEL OCH PÅ JORD! (Matt 28:18, Jud 1:25) Jesus Kristus, Guds Son, Lammet som blev slaktat, Han sitter på Tronen (Upp 5:12-13) och skall döma levande och döda. (2 Tim 4:1, 1 Petr 4:5)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s