Tro och Uthållighet

Tro Och Uthållighet!
Om vi har förstått vägen till Gud, genom korset, avskalad från allt som inte får följa med till tronen, kommer kampen.
Den onde vill absolut inte att vi ska komma ända fram till tronen. Han gör allt för att få oss att ge upp på vägen. Han skjuter sina pilar, han skjuter pilar av missmod, av mindervärde. Han påminner oss om våra synder, även de vi har bekänt och omvänt oss från. Han vill få oss att känna att Gud inte har behag i att du kommer fram, att du är ovärdig, avfällig, bortkommen, falsk, en lögnare. Han skjuter ALLT han har mot dig. Du kommer känna hur kroppen inte orkar, du kommer känna dig dum, och få tankar som säger: hoppas ingen ser mig. Kampen att nå fram till tronen går genom ett regn av pilar och motstånd mot det köttsliga sinnet. Detta är inte Gud.
Det är nu Guds löften kommer oss till hjälp. Han har lovat att den som söker honom ska finna honom. Han har sagt han har tålamod med vår envishet. Han väntar på att få ge oss nåd till hjälp i rätt tid. Han har gett förlåtelse för alla synder, all orättfärdighet och i Guds ögon har du ALL rätt att komma till honom, TROTS den ondes motstånd.

Ps 100:4-5 Gå in i hans portar med tacksägelse, i hans gårdar med lov. Tacka honom, lova hans namn! Ty HERREN är god, hans nåd varar i evighet, hans trofasthet från släkte till släkte.

Vi kommer inför hans tron med tacksägelse, vi går in i hans portar med jubel och glädje, och detta är vad Jesus undervisar om i Fader Vår: ”Fader vår som är i himlarna! Helgat vare ditt namn. Låt ditt rike komma. Ske din vilja, såsom i himlen, så också på jorden.
Vaka över bönesvaret med tacksägelse säger Paulus i Kolosserbrevet 4:2: ”Var uthålliga i bönen, och vaka i den med tacksägelse.” När vi vet att vi har lagt ner våra liv inför hans fötter och omvänt oss och bekänt våra synder har vi hans löfte om att han förlåter och renar oss från all synd och orättfärdighet (Läs 1 Joh 1:9) tackar vi honom för att det är sant. Därför behöver efteråt vaka över det med tacksägelse (Kol 4:2). När vi har bett honom om något efter hans vilja, då vet vi också att vi har fått det vi bett honom om i vår bön (1 Joh 5:14-15).
INGET av detta är beroende av känslor, själen har inget att ge. Däremot kommer själen att förvandlas genom att du är envis och uthållig i din bön inför Herren. Gud älskar oss, men vi har våra känslor, vår själ som inte kan greppa den makalösa kärlek han har till oss. Där har vi en bön från 1 Joh 4:17-19Fader, fullkomna mig i kärleken, jag vill inte ha rädsla eller ångest. Gör mig fullkomlig i Kristus”.
Detta är vår strid, att ta oss fram till tronen, för köttet vill inte och orkar inte. Men är du envis och uthållig kommer Guds frid som övergår allt förstånd att bevara ditt hjärta och tankar i Kristus Jesus (Fil 4:7).
Var uthållig och envis som änkan i Lukas 18, vaka över ditt bönesvar med tacksägelse.
Avslutningsvis: Gör som Jesus säger! 

”Kämpa för att komma in genom den trånga porten. För jag säger er, många ska söka att komma in men ska inte kunna det.” Luk 13:24

Gud välsigne dig!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s