Helena Karlsson – Mitt Vittnesbörd

Jag fick för några veckor sedan en förfrågan av en för mig då helt okänd kvinna …..

Citat

”Hej.

Jag upplever att Herren talar till mig att trycka en skrift som berättar om frälsningen och vad det betyder. Den kan vara till hjälp vid bla evangelisation. Jag tror det ska vara med vittnesbörd i den. Jag söker nu dig som vill vara med på ett foto med ditt förnamn och berätta om din tro.

Jag tänker antingen om hur du blev frälst och vad det gjort för dig.

Eller om något som Jesus gjort speciellt i ditt liv tex helande.

Du skriver ihop en text på högst (ca) 500 ord och skickar med en bild i bra upplösning.

Jag kanske redigerar lite och kan återkomma till dig för godkännande innan tryck.

Bed över det och återkom om det känns rätt. ”

/ XX

Slut Citat

Min Resa

Jag hade sedan en tid bakåt känt mig manad att vittna om min ”resa” sen jag kom tillbaka till min tro 2015, men liksom inte kommit till skott ! När jag nu fick denna förfrågan förstod jag att det var dags !

Kan säga att det blev en 𝐔𝐓𝐌𝐀𝐍𝐈𝐍𝐆 som heter duga.

Framförallt att skala av och få ner det till 𝟓𝟎𝟎 𝐨𝐫𝐝 när det känns som man skulle kunna skriva en hel bok 🙈🤣

Nu är det färdig knåpat och mitt bidrag ska komma med i tryck. Känner mig glad och tacksam och ber nu att det ska få bli till välsignelse för någon

🙏🏼❤️🙏🏼

Vill gärna dela 𝐌𝐈𝐓𝐓 𝐕𝐈𝐓𝐓𝐍𝐄𝐒𝐁𝐎̈𝐑𝐃 med Er !

Min Uppväxt och Mitt Liv

Jag är uppväxt i ett varmt kristet hem.

Min tro var stark och jag döpte mig i tidig ålder. I övre tonåren började jag leva med en fot i kyrkan och en i ”världen”. Efter en tid övergav jag kyrkan. Min barnatro fanns kvar men jag levde inte ett kristet liv.

Allt blev inte som jag drömt om. Familjelyckan kraschade. Jag gjorde mitt bästa för att reda ut situationen. Men den vardag jag försökte pussla ihop under många år var helt ohållbar.

Ensam med 2 barn i ett hus från 1862 med ständigt renoveringsbehov – Närmare 4000 kvm trädgård – En egen firma i kombination med deltidsarbete i mat butik, för att få allt att gå runt ekonomiskt. En ständig inre stress för att få hela livspusslet att gå ihop. Med facit i hand är det inte svårt att förstå att jag blev totalt utbränd och Sjukskrivning blev ett faktum.

Ps. Mitt hus var det gula till höger!

Än Mer Kaotiskt

Min redan pressade och ohållbara situation blev då än mer kaotisk. Livspusslet försvinner ju inte för att man blir sjuk. Allt blev övermäktigt och riktigt mörka tankar började tränga sig på. I min förtvivlan ropade jag till Gud om hjälp. Där och då hände något i mitt liv. Min tro på Jesus blev så stark och jag upplevde med tiden att Herren lagt en kallelse (en uppgift) på mitt hjärta.

Jag insåg att jag måste börja om, en nystart med rätt fokus i livet – 𝐉𝐄𝐒𝐔𝐒 – Detta skulle innebära stora förändringar. Bla behövde jag sälja mitt hus och min firma.

Huset hade flera allvarliga problem, som skulle behöva åtgärdas för att ens kunna tänka tanken på försäljning.

Min firma, en gårdsbutik med en kreativ verkstad, Inrymd i en stor lada, sprängfylld med allt från små pärlor till möbler.

Omöjliga Situationer

𝐅𝐨̈𝐫 𝐦𝐢𝐠 𝐝𝐚̈𝐫 𝐨𝐜𝐡 𝐝𝐚̊ – 𝐮𝐭𝐛𝐫𝐚̈𝐧𝐝 – 𝐤𝐚̈𝐧𝐝𝐞𝐬 𝐝𝐞𝐭𝐭𝐚 𝐡𝐞𝐥𝐭 𝐨𝐦𝐨̈𝐣𝐥𝐢𝐠𝐭.

Att Herren var med och öppnade dörrar blev så övertydligt, då dessa nästintill omöjliga situationer löstes på helt mirakulösa sätt.

Tror Du kan förstå det när jag berättar att mitt hus bla hamnade i Expressen/GT’s bilaga, som ett av Sveriges mest klickade hus. Min mäklare hade under sina 20 år aldrig haft ett sådant pådrag på några visningar, inte ens när han jobbat i Stockholm. Till saken hör att min gård låg mitt ute på en åker i ”ingenmansland”

Näst intill lika mirakulöst löste sig min försäljning av firman. Jag behövde knappt lyfta ett finger, köparen ”ramlade” på mig, tömde allt till sista pärlan och sopade till och med golvet efter sig.

Detta är ett litet axplock av det jag fått vara med om på min ”resa” tillsammans med Jesus! I min Nöd visade han sin stora kärlek och omsorg. Han förlät mig mina synder och förvandlade mitt liv totalt.

Vill Gud något…

𝐕𝐢𝐥𝐥 𝐆𝐮𝐝 𝐧𝐚̊𝐠𝐨𝐭 𝐨𝐜𝐡 𝐯𝐢 𝐚̈𝐫 𝐥𝐲𝐡𝐨̈𝐫𝐝𝐚 – 𝐝𝐚̊ 𝐬𝐞𝐫 𝐡𝐚𝐧 𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐚𝐭𝐭 𝐝𝐞𝐭 𝐛𝐥𝐢𝐫 𝐬𝐚̊ – 𝐟𝐨̈𝐫 𝐆𝐮𝐝 𝐚̈𝐫 𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐦𝐨̈𝐣𝐥𝐢𝐠𝐭 !

Idag har mitt liv fått en helt ny mening.

Jag kan inte säga att allt varit smärtfritt efter min omvändelse, men att ha Jesus med i båten när det stormar är så tryggt! Han har blivit min bäste vän och jag litar helt på att Han tar hand om mig!

Tack Jesus för Din oerhörda nåd, kärlek och omsorg !

𝐉𝐄𝐒𝐔𝐒 𝐀̈𝐑 𝐕𝐀̈𝐆𝐄𝐍 𝐒𝐀𝐍𝐍𝐈𝐍𝐆𝐄𝐍 𝐎𝐂𝐇 𝐋𝐈𝐕𝐄𝐓!

Underskatta aldrig bönens kraft. En liten bön kan förändra ditt liv dramatiskt.

I Tillägg…

Utöver dessa 500 ord vill jag här lägga till …

Gud sände även en 𝐌𝐀̈𝐍𝐆𝐃 av änglar till min hjälp i min svåra situation där och då!

Ingen nämnd – ingen glömd !

Mina 𝐀̈𝐋𝐒𝐊𝐀𝐃𝐄 – nära och kära – familj och vänner. Ni som ställde upp på ett mirakulöst sätt igenom 𝐀𝐋𝐋𝐓 !!! Vad hade jag gjort utan Er !!!

𝐄𝐓𝐓 𝐒𝐓𝐎𝐑𝐓 𝐓𝐀𝐂𝐊 𝐨𝐜𝐡 𝐆𝐮𝐝 𝐯𝐚̈𝐥𝐬𝐢𝐠𝐧𝐞 𝐄𝐑 𝐀𝐋𝐋𝐀 !!!

🙏🏼❤️🙏🏼 📖

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.” ‭‭Johannesevangeliet‬ ‭3:16‬

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s