Det är en evighetsmaskin! En evighetsmaskin!

Om Enroos & Co.
I morse kom jag att tänka på en barnsång, Den makalösa manicken, och den Helige Ande visade mig hur Enroos och hans följe fungerar. 

– Titta här står en manick som ser rätt.. konstig ut. Det är en jättestor mojäng med en förnicklat strut. Här är kugghjul och och propeller så vitt jag kan se. Kanske du kan va så hygglig och förklara vad det e?

– Jo, alltså strömmen kommer in igenom hålet där, och går sen vidare till verket fram till motorn här som får driva den här cykelpumpens… pistong som sen blåser på propellern så propellern går i gång. Det går hit, Det går dit, Det går runt en liten bit. Och den startar på en kick, det är en makalös manick.

Problem som leder till en annat problem, som leder till ett värre problem, är en evighetsmaskin. 
\”Du går hit, du går dit, du går runt en liten bit.\”

Du hamnar i ett ekorrhjul, där du bara blir en del av maskineriet som driver evighetsmaskinen runt, så andra kan komma och ta över när du är slut och inte har mer att ge.

”Enroos & co går hit, de går dit, de går runt en liten bit. Man startar på en kick, det är en makalös manick. Det är en evighetsmaskin. Vad ska man med den till när den inte gör nånting? Det är en evighetsmaskin. Så inga lösningar finns? Det är en evighetsmaskin, en pengamaskin.”

När den kommer igång drivs den av DIG! DU är ”kugghjulet”, ”cykelpumpen”, ”propellern” som håller igång evighetsmaskinen Enroos & Co. De är beroende av dig och att du inte inser att du bara är ett redskap för att främja deras evighetsmaskin. Det har inget annat syfte än att hållas igång, så andra kan dras in och ta över när du är borta. Och det den producerar är pengar, och egen ära. Därav stora titlar som ”profet” eller ”apostel”. Evighetsmaskinen ärar inte Herren.  

Hur länge orkar du hålla ut i ditt kugghjul? Hur länge orkar du hålla fast vid nåt som inte ger några varaktiga lösningar, utan att bryta ihop? De håller igång dig genom att entusiasmera dig så du ska ”känna” att ”det var ett bra möte”. Efter en eller två dagar är entusiasmen borta och du behöver en ny kick. ”Men, vad e det här, professorn? Det är en evighetsmaskin. ”

Tyvärr finns det ingen vinst för dem genom att ge människor lösningar på problemen. De måste hållas igång genom smicker och milda ord. Och aldrig har dem själva några riktiga lösningar utan enbart stora och tomma löften. 

”De är som moln utan regn, som drivs omkring av vindarna, träd utan frukt på senhösten, dubbelt döda, uppryckta med rötterna (Jud. 1:12) och de som är en som skryter med gåvor han inte ger (Ord. 25:14). De är vilda havsvågor som kastar upp sin egen skamlöshet som skum. Irrande stjärnor, åt vilka det svarta mörkret är förvarat för evigt.”

Alla sjömän vet att en stjärna kan man tryggt navigera efter, natt efter natt finns stjärnan där i samma konstellation. Det är en beprövad navigeringsmetod. Alla sjömän vet också att man inte kan navigera efter ett stjärnfall. Styr man efter en irrande stjärna kommer man gå på grund. Följ inte dessa irrande stjärnor som far upp med fart och lyser upp hela himlen och sen försvinner i mörkret. Dem går upp i en fart, och faller lika fort. Navigera inte efter dessa ”rising stars”, du kommer gå på grund och lida skeppsbrott i tron. 


Den sanna lösningen heter Jesus Kristus, och hos honom får du vila från dina verk. Hos Jesus finns den sanna lösningen, och du hamnar inte i ett ekorrhjul, som en kugge i en evighetsmaskin, utan sann frihet kommer när du lär känna den Sanne, Han som Är Sanningen. På korset löste Han våra problem. Där bar han våra synder så vi skulle slippa bära straffet för dem. Vi fick frid med Gud. Och precis som när Israel blev bitna av ormar och fick se upp mot kopparormen för att få liv (4 Mos 21), får du se upp till Jesus där han hängde på korset och bar dina synder, för gör du det får du liv (Joh. 3:14). Fäst din blick på Jesus Kristus, och vad han gjort för dig och du får se frihet komma, sann frihet. Fäst din blick på Jesus, läs Guds ord och håll dig till det du förstår av Ordet, så får du frid i din själ, förlåtelse för synder och upprättelse i den Helige Andes kraft. Sann frihet finns bara hos Jesus. 

Amos. 5:4  Så säger HERREN till Israels hus: Sök mig och ni skall leva.

Joh. 8:36 Om nu Sonen gör er fria, så är ni verkligen fria.

Google-Översättning av Enroos varningar kan läsas här för den som inte kan Engelska.

Del 5 | Del 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s