Del 5: Judaism och Förföljelsen av Kristna

← Förra | Nästa →

I det här inlägget tar jag upp:

  • Förföljelsen av de kristna i Israel
  • Anti-Missionärslagar
  • Israelisk lag
  • Anti-Missionärsorganisationer.
  • Attack med nästan dödlig utgång mot Kristna.
  • Yad L’Achim.
  • Utvisningen av en missionär.
  • Judiskt-Kristet arv, ett oxymoron.

Nästa inlägg kommer avhandla Kabbalah. Där har jag så mycket information som jag behöver organisera. Ungefär 50 sidor är färdigskrivna men det blir troligen en paus fram till jag har färdigställt blogginlägget om Kabbalah.
Vi får inte vara naiva och blunda för detta. Vi får heller inte vara rädda för att ta reda på vad Rabbinsk Judaism är och innebär för oss som tror på Jesus. Rädsla för att stämplas som antisemit eller antisionist ska inte få hindra oss från att samtala om detta. Frid syskon.

Joh. 15:20 Kom ihåg det ord som jag sa till er: Tjänaren är inte större än sin herre. Om de har förföljt mig, ska de också förfölja er. Om de har hållit mitt ord, ska de också hålla ert.

Under mina undersökningar har jag hittat mängder med anti-kristliga artiklar som beskriver hur rabbinsk judendom motarbetar och förföljer messianska troende i Israel, och hur de ser på oss kristna. Israel har t.ex. lagar som förbjuder missionärer att fritt sprida sin tro. En kristen kan utvisas i tysthet om denne blir påkommen med att sprida kristet budskap på gatorna. Rabbinerna utövar stor makt i Israel, ända upp till regeringsnivå. Netanyahu har också lovat att införa Talmud som grunden för Israels rättssystem1.

Israels Kristna I Fruktan För Anti-Missionärslag

Om den antogs i den israeliska Knesset2 eller parlamentet, skulle lagen om ”Förbud Mot Predikningar om Byte av Religion” betyda böter på 50 000 kr (14 000 dollar) och fängelse i tre år för alla som befinns skyldiga till att ”Predika med Avsikt att Orsaka en Annan Person att Ändra Sin Religion.”

Förslaget infördes av Raphael Pinhasi medlem i Knesset från det religiösa Shas-partiet och är utformat för att motverka ansträngningarna från de så kallade messianska judar som tror att Jesus är Messias och ett litet antal kristna (i allmänhet evangeliska) som försöker vinna konvertiter.3

Artikeln ovan är från 1998 men lagen verkar nu vara införd och aktiv i Israel. Nästa citat är hämtad ur en artikel från 2010.

Israelisk Lag

”Israelisk lag förbjuder missionärsaktiviteter, inklusive straffbara handlingar såsom ”att muta” judar att byta religion genom ekonomisk kompensation, och döpa barn under 18 års ålder utan medgivande från deras föräldrar. Messianska församlingar och evangelikala kristna förnekar tvångsbyte till deras religion.4

Anti-Missionärsorganisationer

En av de mest framträdande anti-missionärsorganisationerna är Yad L’Achim5. De motarbetar judiskt messiansk troende, förföljer dem och arbetar för att införa en anti-missionärslag6 i Knesset. Anti-missionärsorganisationer arbetar intensivt för att förhindra kristen tro spridas i Israel. Yad L’Achim skriver på sin hemsida:

Ironiskt nog, judar som bor i Israel är de mest sårbara för missionärer. Det beror på att grupper av missionärer ser intrång i det judiska hemlandet som en speciell bedrift och lägger därför ned kolossal energi och resurser där. Missionärernas infrastruktur i Israel baseras huvudsakligen på några få kristna kulter och ett dussintals mindre.

Det är viktigt att förstå att missionärerna är ideologiskt drivna. De menar att deras framgång i att omvända judar påskyndar uppenbarelsen av J. som deras Messias. Därför karakteriseras deras aktiviteter av en ideologisk nit, en känsla att de arbetar för ett osjälviskt mål, som gör dem så mycket svåra att kämpa mot.

Dessutom är det livsviktigt att komma ihåg att varenda bistånd tillhandahållit av en missionärsorganisation, hur oskyldigt det än verkar, i slutänden leder till en sak: Judar ansluter sig till kristendomen.

I vår kamp mot missionärerna är vi är än mer motiverade. Vi ser räddningen av varenda judisk själ från kristna kulter som en heliga kallelse. Det är vad som driver Yad L’Achims obevekliga insats mot missionen och dess medlemmar.7

Messianska: Attacken på pojke en av många

Medlemmar i det messianska samfundet i Israel sade på måndag att medan den nästan dödliga attacken förra veckan på 15-åriga Ami Ortiz från Ariel markerar en stor upptrappning, kommer den efter år av antimissionärvåld riktat mot både judiska och muslimska samhällen. ”Vi får en känsla av att ingen i Israel är villig att ta en stark ståndpunkt mot våldsamma anti-missionärer,” sade pastor Howard Bass, chef för Nahalat Yeshua [Jesu arv] i Beersheba. ”Vi har upplevt många attacker mot de messianska samhällena av haredim under åren”, sa Bass. ”Men det finns väldigt lite sympati för vår situation.”8

One for Israel – Hur Internet blivit vår nya slagmark

Shalom.

Idag vill jag prata om förföljelse och internetkrig i staten Israel för det messianska judiska samfundet. Sedan det grundades 1948 har staten Israel varit en fristad för demokrati i Mellanöstern. Som alla andra medborgare i staten Israel åtnjuter vi, messianska judar, yttrandefrihet och religionsfrihet. Vi kan tro vad vi vill, vi kan förkunna vår tro och vi kan säga vad vi vill.

Men det betyder inte att alla gillar det! Och så under de 70 åren har det funnits grupper, främst från ortodoxa judar, som har samlats med ett uttalat syfte för att göra de messianska judarnas liv så svårt som möjligt och tro att de genom att göra det tjänar Herren. De är inte våra fiender! De är våra bröder, vi älskar dem, vi ber för dem. Denna förföljelse äger rum i en oavbruten följd. På den mer passiva sidan har vi saker som artiklar om oss i tidningarna, broschyrer med våra bilder på dem, som varnar människor från att komma nära oss, och som delas ut i vårt grannskap. På den mer aktiva sidan hittar vi demonstrationer framför vår församling och organisationer. Och sist men inte minst hittar vi fysiskt våld mot messianska judiska ledare.

Under de senaste tio åren har vi sett ett intressant fenomen. Det finns mindre av den ”traditionella” förföljelsen, och den faktiska förföljelsen har flyttat online, och det är därför vi kallar det ”internetkrig”. Visste du att namnet Yeshua (Jesus) varje månad söks 22 000 gånger på Google? Och så när en person söker på Google, så finns det en hel lista med webbplatser. Vi vill att alla ska komma till våra webbplatser, så att vi kan redogöra för hoppet som vi har i våra hjärtan.

Dessa så kallade antimissionärorganisationer försöker locka människor att komma till sina webbplatser, så att de kan berätta varför Yeshua (Jesus) inte är Messias. Och så har vårt ”slagfält” flyttat till internet.

Vi ber om dina böner, vi ber om visdom. Be med oss, först och främst för de bröder och systrar i dessa så kallade antimissionärorganisationer att de också kommer att lära känna Herren. Och be också för den israeliska allmänheten, som söker, som är hungrig och törstig efter andlig sanning så att vi kan ge dem det de söker efter.9

Namninsamling Begär att Israel Upplöser Anti-Missionärsgruppen Yad L’Achim

Jerusalem Institute of Justice, ett juridiskt forum som försvarar religiösa minoriteter i Israel, har i en skrivelse framställt till riksadvokatens kontor begärt avvecklingen av antimissionärgruppen Yad L’Achim som en extremistisk ”terroristorganisation”. Begäran gjordes enligt en bestämmelse i lagen om föreningar som gör det möjligt för staten att upplösa registrerade organisationer för olaglig verksamhet och terroristverksamhet. Framställningen hävdar att Yad L’Achim under många år har ”fört en deklarerat och öppen kamp mot många religiösa minoriteter i Israel, med hjälp av ett dussintals extrema, anonyma aktivister.” Måltavlan bland dess offer är Reformerta Judar, Kabbala Study Center, medlemmar av etniska minoriteter, Jehovas vittnen, protestantiska kristna, New Age-grupper, messianska judar och andra, heter det i begäran. Dess verksamhet ”ger grogrund för tillväxt av oönskade element som föraktar rättsstatsprincipen, principerna om rättvisa, värdena i det israeliska samhället och mänsklig värdighet”, framgår det av framställningen. Bland anklagelserna mot antimissionärgruppen är att den har bedrivit våldsam förföljelse av minoriteter, kidnappningar, brott mot privatlivet, distribution av inflammatoriskt material och uppmaning till hat, våld och terror. Inlämningen kommer efter att Yaakov ‘Jack’ Teitel, den misstänkta ”judiska terroristen” som för närvarande anklagad för att ha dödat två araber och planterat bomber som riktades mot en vänsterprofessor och en messiansk judisk familj i Ariel, medgav nyligen för polisen att han varit aktiv medlem av Yad L’Achim i fem år.10

Messianska Troende

De messiansk troende i Israel motarbetas och förföljs av de ortodoxa judarna. Zav Porat, känd på YouTube som Messianic Rabbi, är ett exempel. [Youtube] [Youtube]

Kostnaden för att följa Yeshua i Israel och runt om i världen

Situationen i dag är mycket bättre än det har varit under tidigare årtionden, men de troende särskilt i södra städer har upplevt stora problem. Jag vet om ett par som omges av folkmassor av ortodoxa judar varje vecka när de går till sin messianska församling. De skriks, förbannas och spottas på. Deras spädbarnsdotter kallades en råtta av en högljudd protesterande, skrikande in i hennes barnvagn. Det har inträffat inbrott och vandalism, och rättssystemet kommer sällan att besluta till förmån för de messianska judarna, som tenderar att komma ut ur prövningen med enorma räkningar att betala och ingen kompensation eller upprättelse.

Det finns israeliska troende som har blivit sparkade från sina jobb, messianska företag som stängts, och vid extremt sällsynta tillfällen har det kastats brandbomber in i byggnader. Jag känner en man som kastades ner några stentrappor för att ha berättat om Yeshua, och naturligtvis om en ortodox jude kommer till tro kommer de mer än troligt att avskäras helt från sin familj och uteslutas från sitt samhälle. En begravning hålls för dem och de betraktas som döda.11

Judisk Evangelisation I Israel

Det finns en mycket aktiv och välfinansierad antimissionärorganisation i Israel som drivs av ortodoxa judar. De gör allt som står i deras makt (inklusive våldsamma och många olagliga handlingar) för att stoppa oss och hindra evangeliet från att spridas i Israel. De driver sina egna webbplatser som föraktar Nya testamentet, Yeshua (Jesus), och alla som följer honom. Våra webbplatser motverkar deras lögner.12

Israel beordrar utvisning av en missionär från Jews For Jesus

En israelisk immigrationsdomare har beordrat utvisningen av en messiansk judisk man från England som arresterades förra veckan för att ha deltagit i en evangelisk händelse i södra Israel.

Barry Barnett, 50, en arbetare med Jews for Jesus UK, beordrades på söndag (24 november) att lämna landet senast 3 december. Barnett, som är baserad i England, en frivilligarbetare för Jews For Jesus’ ”Se din Gud Israel ”-kampanjen runt staden Be’er Shiva när han arresterades onsdag (20 november) cirka 16.00

Enligt hans fru, Alison Barnett, tog sex immigrationskontrollanter honom från Be’er Shiva, 125 kilometer söder om Jerusalem, till ett immigrationsbyrå i Omer, strax utanför staden. Han hölls där i flera timmar utan några anklagelser och överfördes sedan till en immigrationsenhet i ett fängelse i Ramle, nära Tel Aviv. Han tillbringade fyra dagar i fängelse innan hans domstolsförhandling.13

Till sist… nja, näst-sist, kom ihåg…

Joh. 15:20 Kom ihåg det ord som jag sa till er: Tjänaren är inte större än sin herre. Om de har förföljt mig, ska de också förfölja er. Om de har hållit mitt ord, ska de också hålla ert.

Dagens rabbiner fullför bara vad Fariseerna påbörjade och som jag har visat nu i några artiklar så är inte rabbinsk judendom biblisk judendom! Det är absolut inte den judendom som Mose, Joshua, Samuel, David, Jesaja, Jeremia och Daniel utövade. Rabbinsk judendom har sin källa i Talmud, The Zohar, The Tanya och andra judiska Skrifter. Rabbinsk judendom har grundläggande fötts fram ur ett köttsligt högmod och makthunger, som vidare utvecklats till judisk mysticism och ockultism.

Rabbi Manis Friedman

Enligt Rabbi Manis Friedman14 är dagens Rabbinska judendom Chassidism, den senaste uppenbarelsen från Gud. Därför har mitt fokus varit på Chabad-Lubavitch, en organisation som arbetar aktivt för att sprida de såkallade Noahide lagarna över hela världen. De uppger att de har startat tusentals så kallade Noahide-centers runtom i världen. Listan över länder där de är aktiva kommer från deras egen hemsida. Förutom dem västliga länderna sprider Chabad sitt budskap till Nigeria, Kenya, Uganda, Barbados, Elfenbenskusten, Amasonerna, Aruba i Karibiska öarna, Porto Rico, Kambodja, Australien, Uruguay, Rwanda, Myanmar, New Zealand, Romanien, Bahamas, Slovakien, Estonia, Ghana, Danmark m.fl. Listan kan bli hur lång som helst. [Videor från Chabad.org] [Video: Chabad i Vita Huset] [Video: Chabad Rabbi i FN och vädjar för Noahide].  De är även aktiv i Asien. 

 Judiskt-Kristet Oxymoron

Vad vi kallar Judiskt-Kristet arv är ett oxymoron. Det finns inga likheter mellan den kristna tron och dagens Rabbinska Judaism. Här behöver vi i sanning tänka om, och tänka rätt. Älska människorna, men fall inte för deras relgion. På liknande sätt som RKK använder samma ordförråd som oss men lägger en helt annan betydelse i orden, på samma sätt är det med Rabbinsk Judendom. De talar om Messias, Återlösning, Tillbedjan, G-d osv. osv. men menar inte samma som oss.

← Förra | Nästa →

Fotnoter1 https://www.timesofisrael.com/netanyahu-reported-to-say-legal-system-based-on-talmud/

2 En äldre artikel från den 14de juni 1998.

3 https://www.ncregister.com/site/article/israels_christians_in_fear_of_anti_missionary_law

4 https://www.worthynews.com/9359-anti-missionary-groups-gather-today-in-jerusalem

5 https://yadlachim.org/departments/rescue-from-assimilation/counter-missionary-dept/

6 https://www.israeltoday.co.il/read/anti-missionary-bill-pushed-in-israels-coalition-wrangling/

7 https://yadlachim.org/departments/rescue-from-assimilation/counter-missionary-dept/

8 https://www.jpost.com/Israel/Messianics-Attack-on-boy-one-of-many

9 https://youtu.be/AHpxGICfP9U Presidenten för One for Israel av Dr. Erez Soref

10 https://int.icej.org/news/headlines/petition-demands-israel-dissolve-anti-missionary-group-yad-lachim

11 https://www.oneforisrael.org/bible-based-teaching-from-israel/news/cost-following-yeshua-israel-around-world/

12 https://www.oneforisrael.org/about-us/jewish-evangelism-in-israel/

13 https://www.christianitytoday.com/news/2013/november/israel-orders-deportation-of-jews-for-jesus-missionary.html

14 https://youtu.be/4U73Xib8-co Manis Friedman – Why you should study Chassidic philosophy.