Del 14: Konsekvenser, Frågor från Adventist, Invändningar och Faktaresistens

Översikt | Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 |

[Video där jag läser inlägget finns längst ned]

Frågor Och Invändningar

Jag tror inte många av oss kan förstå omfattningen och spridningen som Noahide-Rörelsen har haft i världen. Det eftersom det har skett utan vår vetskap och i all hemlighet. Inte heller många kristna har vågat ta sig an denna rörelse av fruktan för att klassas som antisemit eller antisionist. Just den stämpeln är fruktad och blir ett hinder i vår kamp för sanningens evangelium. Vi vågar inte sätta fingret på vad som sker och undviker obehagliga ämnen som just rabbinsk påverkan inom politik och religion genom Noahidism.

Shulamit Aloni

Den nu avlidne sekulära israeliske politikern Shulamit Aloni1 berättar i en intervju på Democracy Now med Amy Goodman hur den sionistiske lobbyn använder stämpeln antisemitisk för att tysta meningsmotståndare i Europa och USA. Antisemit är det slagträ som ger störst effekt. Precis som ordet homofob används för att tysta motståndet mot homosexualitet, eller islamofob för att hindra människor från att tala fritt om islam, så tas antisemit fram om någon kritiserar Israel eller rabbinerna. Fruktan är ett mäktigt vapen! Men vi har inte fått en slaveriets ande, för att vi ska leva i fruktan. Läs vad Shulamit Aloni avslöjar.

Antisemitism – Det Är Ett Trick. Vi Använder Det Alltid

Amy Goodman: Din röst är en kritisk röst som vi inte ofta hör i USA. Ofta när det finns ett motstånd i USA mot den israeliska regeringens politik, kallas människor här antisemitiska. Vad är ditt svar på det som en israelisk jude?

Shulamit Aloni: Det är ett trick, vi använder det alltid. När någon från Europa kritiserar Israel, tar vi upp förintelsen. När människor i det här landet kritiserar Israel, är de antisemitiska. Och organisationen [den Sionistiska lobbyn] är stark och har mycket pengar, och banden mellan Israel och den amerikanska judiska etablissemanget är mycket starka och de är starka i detta land, som ni vet. Och de har makt, vilket är OK. De är begåvade människor och de har makt och pengar, och media och andra saker, och deras inställning är ”Israel, mitt land rätt eller fel”-identifiering. Och de är inte redo att höra kritik. Och det är väldigt lätt att skylla på människor som kritiserar vissa handlingar från den israeliska regeringen som antisemitiska och att upprätta det judiska folket, och det är för att motivera allt vi gör för palestinierna.

Wikipedia om Shulamit Aloni: Svenska.2 Engelska.3 Lyssna på intervjun i Democracy Now på Youtube.4

Förödande Konsekvenser För Evigheten

Vittnesbörd från kristna som lämnat tron på Jesus som Messias och avsagt sig Kristus, visar på med vilken kraftig ”övertygelse” rabbinerna presenterar Noahide-förbundet. Vittnesbörden visar också på hur man lockas in i en dyrkan av det judiska folket och deras traditioner genom Hebrew Root därför att den kristne inte är rotat i Guds ord och ”känner” att något saknas. När Hebrew Root inte räcker för att stilla begäret efter judiska traditioner, finns en än större tomhet och begär efter att ”bli” jude. Och här kommer Noahide in! Rabbi Tovia Singer som jag skrivit om i Del 3:2 Rabbinsk Judaism och Talmud,5 är en skicklig orator och advokat för Noahide-förbundet som reser runt världen och sprider judaism och Noahidism.

Randy och Jessica Reese

Shalom, jag heter Randy Reese och min fru Jessica. Vi bor i Augusta, Georgia, i USA. Och om du tittar på det här beror det på att du har många frågor och inte fått rätt svar. Vi har hört svar som: ”Så här har lärt vi oss det”, ”det är så här som det görs”, eller ”om du tänker efter”, eller det riktigt stora – ”du har inte tillräckligt med tro”.

Tro dig mig, vi växte upp som kristna och vi kom in i messianska rörelser och vi kände att vi ville komma närmare det judiska folketSkrifterna säger att de har sanningen – och vi studerade de hebreiska skrifterna och vi hittade Noahide buden och studerar med rabbi Tovia Singer.

Jessica: Som Randy sa, om du tittar på det här är du inte här av misstag, du är här av en anledning och det är därför du vill … du vill hitta din plats i världen. Du vill veta hur du som icke-jude kan ha en relation med Hashem, hela universumets gud, den enda sanna guden, Abrahams, Isaks och Jacobs gud och jag antar att du är uppväxt som kristen och inte hade det. Jag tror att du kunde ifrågasätta kristendomen, du visste inte att du fick fråga ”Hej, vad med det här” och när du gjorde det, stängdes du av med de svar som vi tog upp. Då kommer du antagligen att gå över till den messianska rörelsen, för du känner fortfarande att du på något sätt måste göra en plats för Jesus, då kommer du förmodligen att kalla honom Yeshua. Så du dras dit och tänker ”oh detta är fantastiskt, jag är med i den judiska traditionen, jag känner mig som omringad av judar,” men det tar inte lång tid innan du får reda på att det finns inga judar där. Det är i grunden och botten  en evangelisk kyrka under täckmantel av judendom. Så om du fortsätter att studera och du verkligen söker sanningen och förhållandet på din plats i den kommande världen så kommer du att förstå, så kommer du att upptäcka de sju Noahide-buden. Det kommer att gå upp för dig att Noah var den enda personen… han och hans folk var de enda människorna på en gång på jorden. Och DET måste betyda något.

Som min man sa så hittade vi Rabbi Tovia Singer, efter 40 + år var han den första som introducerade Noahide-buden för oss. Och vi hängde på, vi studerade det på egen hand. Efter att vi studerat det en tid sökte vi kontakt med vårt lokala Chabad-hus här i Augusta, Georgia, och en Rabba där. Han var mycket hjälpsam, han hänvisade oss till asknoah.org vilket ledde till oss mer studier, vilket till slut ledde oss till Rabbi Moshe Peret, och det världsvida Noahide-gruppen som du besöker idag.

Vi vill bara att du ska veta, du är inte ensam, det här är en resa, du är inte här av misstag, du är här eftersom du är en sann ättling till Noah, och du söker Israels Gud, en relation med Israels Gud och din plats i den kommande världen, och vi tillsammans, genom att leva vårt liv under de sju Noahide-lagarna och lära dem. Och genom att vara ett ljus för icke-judar, precis som judarna är för hela världen, kan vi stå sida vid sida med judarna i den kommande världen för att göra detta till en boning för den sanne guden som den var tänkt att vara. Och om ni behöver en skriftställe som stöd, om du är rädd för att lägga bort Jesus, och bara vill behålla Jesus vid sidan om, bör du läsa Jesaja 43:11 där det står: Jag, ja jag är din Herre. Och du har ingen annan Frälsare. Det är en profetia och du kan läsa igenom Femte Moseboken, där sägs det många gånger att Jag är din Herre, allena din Herre, så bara läs den och läs den som Gud gav den till Mose, han gav den till honom personligen, allt Moses gjorde var att skriva ner det. Och den är fullständig, det är inte en förhandling. det är inte upp till din egen tolkning, den är där, den är för evigt, den har inte förändrats med världen. Världen borde inte förändras som den gör, och den skulle inte göra det, för att Guds ord aldrig har förändrats och kommer aldrig att göra det.

Om du har några frågor, skicka dig gärna e-post till oss … och om du är i området känn dig fri och … för att träffa dig, vi sätter oss ner och äter lunch och pratar … du är inte ensam. Känn dig inte ensam, alla svaren finns där ute, du måste bara leta på rätt platser och du är här i dag du har fått en riktigt bra start.6

Ovadiah, Bethel Noahide Society

Pastor Ovadiah

Shalom till Noahide-samfunden i världen lett av Rabbi Moshe Peres. Jag heter Ovadiah. Jag kommer från Visakhapatnam, Indien. Tidigare var jag en pastor för en kristen kyrka i 22 år. Jag har undervisat, predikat om Kristus som den enda vägen till frälsning, till den himmelska Guden, och utan rening genom hans blod finns det ingen frälsning. Det här var min lära de senaste åren.

Detta Var Tills Nu / Idag Följer Vi Noahide-Koden

Bethel Noahide Society

Jag är mycket glad att få studera Tora tillsammans med Rabbi Moshe Weiner som har tolkat och förklarat Tora, Noas sju lagar. Jag tackar dig så mycket för att du gav oss tid, för att du har ägnat din värdefulla tid att undervisa runt om i världen för alla Noahides ska lära sig och glädja sig och förstå dem, de ord som skulle bli tydliga så att vi kan göra det här till en bättre plats för de kommande generationerna. **** Hashem, vi möts i Jerusalem. Tack.7

Citat slut

Noahide-Akademin är stolta över alla de fört bort från den kristna tron, vilket är det främsta målet för rabbinerna. På deras hemsida kan man lyssna till vittnesbörd och berättelser, vi får bevittna när en Noahide avlägger sin deklaration för att bli en Noahide och vi får bevittna ett Noahide-bröllop. 


Hemsidan är flashig och tilltalande, och visar unga västerländska ungdomar i en skolmiljö, något som anger inriktningen och syftet med Noahide-Akademin. Som vanligt används Seed Words för att locka till sig obefästa människor: ”Gör världen till en bostad för det gudomliga (Make the world a dwelling place for the Divine)”, ”Upptäck hemligheter kodade i 3300 år (Discover secrets encoded for 3300 years)”, ”Fråga en Rabbi (Ask the Rabbi)”, slogans som körs medan du ser bilder av unga, nyfikna människor som studerar torah. Allt för att underminera den kristna tron. 


Bli inte bedragen! Det är Jesus Kristus som måste bort för att laglöshetens hemlighet ska kunna uppenbaras. Där judaiserande lärare kommer in tas vittnesbördet om Jesus Kristus bort och kristna avsäger sig sin tro på Jesus som Messias. Kom ihåg varför rabbinerna avvisar Jesus. Läs/kolla gärna Del 3:2 Rabbinsk Judaism och Talmud.

2 Thess. 2:5-12 Minns ni inte att jag sa er detta, när jag ännu var hos er? Och nu vet ni vad som hindrar så att han först kan uppenbaras i sin egen tid. För laglöshetens hemlighet är redan verksam, men bara till dess att han som nu hindrar har tagits bort. Och då ska den laglöse uppenbaras, han som Herren ska döda med sin muns anda och förgöra vid sin synliga återkomst. Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under och med alla orättfärdighetens förförelser bland dem som går förlorade, därför att de inte tog emot kärleken till sanningen, så att de kunde bli frälsta. Och på grund av detta ska Gud sända över dem kraftig villfarelse, så att de ska tro lögnen, för att de ska bli dömda, alla de som inte har trott sanningen utan har haft sin glädje i orättfärdigheten.

Jesus är Ordet, och Ordet – Nya Testamentet och alla profetiska ord som pekar mot Jesus som Messias, måste både undermineras, bortförklaras och plockas bort. Det har alltid varit dem judaiserande lärarnas främsta mål! Han – Jesus, måste bort för att Talmudisk Judendom ska kunna komma fram.

Världsomfattande Rörelse

Förutom dem västliga länderna sprider Chabad sitt budskap till Zimbabwe, Filippinerna, Indien, Brasilien, Nigeria, Kenya, Uganda, Barbados, Elfenbenskusten, Amasonerna, Aruba i Karibiska öarna, Porto Rico, Kambodja, Australien, Uruguay, Rwanda, Myanmar, Nya Zeeland, Rumänien, Bahamas, Slovakien, Estonia, Ghana, m.fl. Listan kan bli hur lång som helst.8

Externa Källor: Chabad i Vita Huset9. Chabad Rabbi i FN och vädjar för Noahide.10

För de så kallade kristna inriktningar som inte har förstått att Jesus är Gud kommen i köttet, kommer det inte bli så svårt att övertalas att bli en Noahide. För om man inte har förstått att Jesus är HERREN, har man inget försvar mot denna villfarelse av gigantiska mått. Jehovas Vittnen och Adventisterna är två sådana inriktningar. En Adventist ställde en fråga på FB i den naiva tron att adventisternas lära kommer accepteras av rabbinerna.

Sabbaten på lördag gäller väl för oss? En Adventist frågar kring Noahide

Gäller det fortfarande att vi ska komma ihåg sabbatsdagen som Gud välsignade och helgade vid skapelsen eller ska vi följa den ‘kristna’ traditionen att hålla söndagen som en helig dag?

https://bible.com/bible/916/dan.7.25.NUB

Han ska tala mot den Högste, förfölja den Högstes heliga och försöka att förändra tider och lagar. De ska lämnas i hans händer under en tid och två tider och en halv tid.

Handlar inte detta om sabbaten?

Kom ihåg sabbatsdagen så att du håller den helig men vilddjuret vill att vi ska tillbe det på söndagen.

Frågeställaren är Adventist och jag har diskuterat sabbaten med adventister många gånger. Hans argument var en av orsakerna till att jag började skriva om Ellen G. White och Adventisterna.11 Adventisten citerar Daniels bok gällande RKK och Påven:

Dan 7:25  Denne skall tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han skall sätta sig i sinnet att förändra heliga tider och lagar, och de skall ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid.

Adventisterna och Jehovas Vittnen hävdar att Daniel talade om Påven som antikrist och att han var den som ändrade sabbatsdagen till söndag, men det har jag uttryckligen motbevisat i mina inlägg SDA – Del 6 Sabbaten och Några problem,12SDA- Del 7 Den nya Sabbaten,13 och slutligen i SDA – Del 8 Sabbaten – Vittnesbördfrån den tidiga kristna församlingen om Herrens Dag!14 Påven är visserligen EN antikrist, för det finns många men den slutliga antikrist kommer vara av ett helt annat kaliber. Om adventisten hade brytt sig om att läsa inläggen borde denne ha förstått att sabbaten är vårt liv i Kristus! Precis som alla andra Guds tio budord uppfyllts i Kristus, uppfylldes också sabbatsbudordet i Kristus – vårt löftesland, vår vila, vår gemenskap etc. HUR Guds tio budord blev Mose lag har jag skrivit om i Guds Lag – Kristi Lag, Guds Tio Budord.15 Adventisten har att läsa på om denne verkligen söker sanningen i Skriftens ord.

Adventisten utgår också att det är en självklarhet att adventister får fira sabbaten på lördagar som de alltid gjort. Och det utifrån att judiska traditionen gör det. Tyvärr måste jag säga att det är ett stort misstag. Hedningar som inte underordnat sig Noahide-lagarna kommer att få betala med sina liv, och hedningarna som harunderordnat sig Noahide-lagarna får inte fira sabbat eller ens ta ledigt, vare sig på lördagar eller söndagar. Det blir 7 dagars arbetsvecka för b’Nei Noah under Noahide-lagarna. Och i tillägg förväntas du och din familj hedra sabbaten med en enkel recitation över vin. Det blir ingen läsning av Ellen G. Whites böcker eller sabbatsmöten. Ingen stor fest och vilodag, utan först arbete som vanligt, sedan hem och recitera torah över ett glas vin. Inget mer. Ingen fest. Ingen vila. Läs vad Noahide lagarna säger om sabbaten:

Sabbaten

Sabbaten får inte firas av b’Nei Noah –, alltså hedningar som underordnat sig Noahide-lagarna. I min sammanställning av Noahide-lagarna läser vi under:

Tilläggsbudord §155: Att skilja sabbatsdagen från resten av veckan genom välsignelser. I enlighet med detta bud införde rabbinerna speciella välsignelser som skulle reciteras över vin fredag kväll, lördag under dagen och vid slutet av sabbaten på lördag kväll.

Medan hedningar inte får undvika de 39 typerna av aktiviteter under sabbaten som judar måste (se bud +154), uppmanas hedningar, kan även krävas, att uppfylla detta bud att hedra sabbatsdagen med speciella, festliga måltider och välsignelser över vin (delvis liknande de välsignelser som reciteras av judar).

§154 Död från himlen för att ha utövat detta bud

Judar är strikt beordrade att undvika 39 specifika kategorier av aktiviteter under hela sabbaten, från solnedgången fredag till lördag kväll, med risk för dödsstraff.

Hedningar, däremot, är förbjudna att följa dessa begränsningar, vare sig det är på sabbaten eller någon annan dag i veckan, enligt vad som anges i 1 Mos 8:22. Inte bara straffas en hedning för att ha utfört sådana aktiviteter under sabbaten, utan tvärtom: Han döms till döden genom G-ds hand om han upprättar någon religiös ”vilodag” som liknar den judiska sabbaten. (Begreppet en sabbat är inte relaterat till semester eller avkoppling av andra skäl.)

Exempel:

     • Att inte observera en sabbat som den sjundedags adventister utövar på fredag kväll och lördag under den judiska sabbaten.

     • Att inte avstå från arbete eller vardagliga uppgifter på söndagen i enlighet med den vanliga kristna traditionen.

Källor:

  • Rambam, MishnehTorah, Melachim 10:9 En hedning som ”vilar” på Shabbos eller någon annan dag är skyldig till döden (från himlen).
  • Talmud Bavli, Sanhedrin 58b En hedning som ”vilar” på Shabbos eller någon annan dag är skyldig till döden (genomdrivs inte som en del av de sju Noahide lagarna).

—-

Rabbinsk #3 Att tända sabbatsljus

För att lägga till aktiviteterna i att välsigna sabbatsdagen (se bud +155) införde rabbinerna en praxis att tända ljus i varje hem precis innan sabbaten började på fredag kväll. Hedningar får inte ”vila” under sabbaten (se bud +154), men de uppmuntras att hedra sabbatsdagen på samma sätt som judarna (se bud +155). Således skulle det vara lämpligt att hedningar också tänder sabbatsljus, dock utan att recitera den judiska välsignelsen över handlingen (se rabbinsk budord #1).

§134 … hedningar som iakttar någon typ av sabbat genom att avstå från arbetet gör sig skyldig till dödsstraff från himlen (se bud +154)

Judarna har enligt sin talmudiska lag 39 olika aktiviteter som inte får utföras på sabbaten. Däremot måste b’Nei Noah eller ”de rättfärdiga hedningarna” utföra dessa 39 aktiviteter även på sabbaten. I tillägg måste b’nei Noah hinna tillreda sabbaten utöver sin arbetstid. Det blir både arbete och sabbatshedrande, något jag tror kommer bli väldigt slitsamt för en familj. Adventisterna får inte fira sabbaten som vanligt, men kan tända ljus och hedra sabbaten genom en recitation. Men det blir ingen vilodag utan alla måste arbeta som vanligt. Ingen får heller ha söndagen som vilodag. Den som inte arbetar på lördag och söndag, i tillägg till att hedra sabbaten, straffas med döden av Gud (läs: Ein Sof16). B’nei Noah kommer leva under rädsla för Guds straff. Ingen frihet, vila eller glädje under Noahide. Det blir alltså ett rungande B’Nej på din fråga. 

Noahides får inte läsa Nya Testamentet

Nya Testamentet får inte läsas av hedningarna och bara delar av Gamla Testamentet, sådant som gäller Noahide-lagarna och relaterade begrepp. Kristen litteratur förbjuds också. I tillägg måste man läsa judisk mysticism som t.ex. The Zohar – Kabbalahs kärna, The Tanya och vissa delar av Talmud. Av nedanstående paragrafer ur Noahide-lagarna förstår vi att;

  • kristna är avgudadyrkare som kommer dömas till döden genom halshuggning;
  • att även den som konverterar till Noahide förbjuds läsa Nya Testamentet, kristen litteratur och får enbart läsa judisk mysticism och delar av Gamla Testamentet och Talmud;
  • att en Noahide inte får fira sabbatsdagen eller vila på sabbaten.

Adventisterna får alltså inte fortsätta med sitt sabbatsfirande, inte heller läsa Ellen G. Whites böcker eller läsa Uppenbarelseboken. Adventisternas blandning av lag och nåd är inte tillåtet enligt Noahide-lagarna och ni kommer tvingas välja Jesus eller Noahide – nåd eller lag! I min sammanställning av Noahide-lagarna läser vi under:

Lag 1, §11 Att undervisa och studera Torah ”För att lära Torah, G-ds ord, vilket inkluderar både den skriftliga delen (de hebreiska skrifterna) och den muntliga delen (den heliga Talmud och andra rabbinska traditioner från Moses, etc.). Detta bud innehåller skyldigheten att lära andra vad man själv lärt sig.

Medan judar beordras att lära sig hela Torahn, är Hasidiska hedningar endast skyldiga i de delar som avser Noahide-lagarna och relaterade begrepp. I praktiken inkluderar detta hela de hebreiska skrifterna, mycket av Talmud, många eller de flesta begrepp i Hasidisk mystik, och de flesta av de andra rabbinska skrifterna; det utesluter främst lärorna om specifikt judiska bud som inte gäller för hedningar, till exempel de många detaljerna om att undvika arbete på sabbaten. En hedning får stor belöning för att studera relevanta delar av Torah, men blir straffad med död från himlen för att dyka för djupt in i förbjudna delar.

Avgudadyrkare – sådana som följer falska gudar och falska religioner, såsom buddism eller kristendomen – är förbjudna att lära någon del i torah överhuvudtaget, utom de specifika delarna av undervisningen som kan få dem att omvända sig att bli Hasidiska hedningar (b’Nei Noah Min kommentar). Vi (judarna) är därför förbjudna att undervisa avgudadyrkare någon del av torah som de inte tillåts lära.” ~Noahide-lagarna, s. 22 +11) To teach and study torah.17

Noahide-lagarna citerar RamBam angåendeoss kristna i Noahide-lagarna, s. 23 Sources explaing relevance to gentiles:

Mishne Torah, Talmud Torah 4:1 ”Ingen undervisning för en ondskefull eller moraliskt fördärvad person (därav hedniska avgudadyrkare i motsats till Hassidiska hedningar).

RamBam fortsätter med att förklara VEM de hedniska avgudadyrkarna är:

Mishne Torah, Avodas Kohavim 9:4Kristna hedningar är avgudadyrkare.”

RamBam anser inte att muslimer är avgudadyrkare, men det är de kristna:

Mishne Torah, Maachalos Asuros 11:7, 13:11 ”Muslimska hedningar är inte avgudadyrkare (i motsats till kristna).”

Ett ’STORT FEL’ har alltså, enligt rabbinerna, begåtts av oss kristna som tror på en treenig Gud – Fader, Son och Helig Ande. Och rabbinerna använder sig av eisegetik och proof-texting av 5 Mos. 6:4 ”Hör, Israel! HERREN, vår Gud, HERREN är en.” för att bevisa att HERREN bara är EN ASPEKT, inte en enhet av Fader, Son och Helig Ande, vilket är Kabbalahs Ein Sof! Kom ihåg hur rabbinerna reagerade när Jesus i Joh. 10:30 sa ”Jag och Fadern är ett.” Samma reaktion får vi även i dag när vi säger att Jesus är Gud kommen i en människas gestalt: ”Än en gång tog judarna upp stenar för att stena honom.Joh. 10:31 för Gud kan aldrig bli människa enligt deras lärosystem. Jag skriver om Ein Sof i min artikelserie om Kabbalah Del 5:2 Vad är och hur började Kabbalah.18Egennamnet Första Orsak som Israel Shahak använder blir då vår YHVH. Den högste guden inom Kabbalah är Ein Sof – hebr. Oändlig, en formlös, onåbar och opersonlig kraft, som enligt Kabbalah, skapade YHVH – Elohim, Bibelns Gud.”

Mishneh Torah, Avodas Kochavim 1:1 ”Den grundläggande tron att andra krafter är partners med G-d var ett ’Stort misstag’ av hedningarna.”

Min kommentar: Rabbinerna19 avgör alltså vad som är en avgud utifrån Talmud och andra judiska mystiska Skrifter.

Kli Yakar, Shemos 20:8 ”Att inte ha falska gudar inför Gud (mitzvah -1) gäller också hedningen, och dem är förpliktigat till detta.”

Rashi, Devarim 6:4 ”’Shma’ (källan till denna mitzvah) visar till att hedningarna i slutändan accepterar G-ds enhet.”

Hedningarna kommer slutligen, enligt rabbinernas tolkning av Shma/Shema, erkänna Ein SofThe god of Forces20 och kabbalahträdets indelning av gudar. Det är deras tolkning av 5 Mos. 6:4 Hör, Israel! HERREN, vår Gud, HERREN är en. Läs mer i Del 6:3 Metatron, Mithra, Tefillin och Aura,21 där jag har skrivit ut hela Shma.

Kanske någon kan förklara för mig hur rabbinerna har fått den tolkningen att hedningarna slutligen kommer erkänna att deras gud är rätt, för jag kan inte utläsa det av Shma. Men återigen så använder rabbinerna sig av eisegetik och proof-texting för att bevisa sina teser.

Sann och trovärdig utläsning av Rashi, Devarim 6:4: Vi kommer tvingas avsäga oss tron på Kristus och böja oss under Noahide-lagarna eller dö genom halshuggning!

Matt. 10:21 Och en bror ska utlämna sin bror till döden, och en far sitt barn, och barnen ska sätta sig upp mot sina föräldrar och döda dem.

Matt. 10:28 Och frukta inte för dem som dödar kroppen, men inte har makt att döda själen, utan frukta mer honom som kan fördärva både själ och kropp i helvetet*.

Det viktigaste vi har är tron på Jesu verk på korset för oss, och den tron övervinner världen. Vi må känna oss rädda, misslyckade eller ensamma och övergivna MEN Herren har sagt: Se, jag är med er intill tidens ände. Och Han kan inte ljuga. Håll fast.

Upp. 3:11 Se, jag kommer snart. Håll fast det du har, så att ingen tar din krona.

Faktaresistens

En troende, möjligtvis en Hebrew Rootare, hade invändningar på min artikelserie som jag återger här med mina svar. Jag väljer att kalla honom M.

M skrev sina kommentarer på FB till HaFo22, men jag har fått del av frågeställningarna och skrivit mina svar till honom, som HaFo även återgett till M.

Till HaFo: M behöver läsa min serie från början till slut. Det går inte att hoppa in mitt i och tro sig förstå vad jag skriver om. Det finns många sekter inom judendomen, ja, men nu skriver jag om en specifik som sekt som tror både på karma, skärselden, reinkarnation mm mm. sånt som vi förknippar med ockultism. Kabbalah ÄR ockultism på hög nivå. Det är den mest utvecklade ockulta religion som finns. Hermetisk Kabbalah, Kristen Kabbalah, Teosofi, Antroposofi och New Age har fötts fram ur Judisk Kabbalah. Även om rabbinerna inte gillar den moderna Kabbalahn som Madonna och kändisarna utövar så är Judisk Kabbalah ändå Modern Till Skökorna.

Jag ger specifika svar till M och jag kommer använda hans invändningar i kommande artikel. Jag tycker det är givande att få invändningar på vad jag skrivit. Tack Harry.

Nu över till M’s påståenden och mina svar till honom. 

M: ”Så du menar? att kabbalah mediterare inom judendom kommer mixa sig med hednedom? Hednedom är inte tillåtet inom kabbalah. Den kabbalah som är inom dagens ortodox judendom.

Är inte som new age kabbalah med tarrotkort och universala saker till planeter..Mixat med andra gudar. Det madonna och wiccor/häxor lär ut är inte riktig kabbalah.

Mittsvar: Min serie handlar om Moderskökan, vilken har ”fött” fram döttrar, varav västerländsk Kabbalah som Golden Dawn, kristen Kabbalah, Teosofi, antroposofi och New Age är en del. Eliphas Levi var en judisk kabbalist och den som kopplade Tarot till Kabbalah. Skökan har haft dryga 2500 år på sig. Kabbalismen uppstod i Babylon under det judiska folkets exil och var en blandning av Hermetism och babylonisk religion. Den tog dem med sig hem och från rabbinerna spreds det vidare till kristna församlingar genom judaiserande lärare.

M: Inga andra gudar och inga andra gudaläror är tillåtet i judendom. 10buden orden i fokus.

Mittsvar: Okunskap! Om M hade läst min serie skulle han sett hur det utvecklats att bli något helt annat än monoteistisk religion. Talmud är grunden och Kabbalah uppstod ur talmudisk judendom, och rabbinerna påstår att när Mose fick den skrivna och muntliga lagen, så fick Aron Kabbalah till sig. Den muntliga lagen var en villfarelse och en lögn. Judarna fick ingen muntlig lag. Men den muntliga lagen skrevs senare ned och blev Mishna, och rabbinerna skrev kommentarer till Mishna som kallas gemarra, och dessa två böcker tillsammans blev den babyloniske Talmud. Gamla testamentet har ingen som helst auktorietet. Talmud står över GT. Gå igenom min serie från början till slut.

M: De flesta kristna har inte en aning om vad riktig kabbalah är. Eftersom, de inte studerar i yeshivor och inte ber i synagoger. Så,de blir väldigt mycket proppaganda och konspirations-teorier kring det.

Mitt svar: Därav orsaken till att jag skrivit om rabbinsk judaism, Talmud och Kabbalah.

M: Precis, som många kristna är fruktansvärt dåligt kunniga på grupperna av judendom. Många kan inte skvett om tron och kulturen. Det skulle behövas komma troende judar till kristna församlingar och lära ut dom om vad judendom är.

Mittsvar: Det är just det vi måste undvika. Det har kommit tillräckligt många rabbiner till församlingarna för att undervisa om sin tro. Noahide är resultatet och Hebrew Root vägen dit. Tack, men nej tack.

M: Många kristna tror det är som det som görs inom new age kabbalah är det samma som i judendoms kabbalah. Vilket det inte är. Den riktiga utövas av lära rabbiner och präster.

Mittsvar: Fel, kristna vet inte ens vad Kabbalah är och ännu mindre att New Age och Kabbalah har samma rot. Judisk Kabbalah är den ursprungliga Kabbalah och den har fått förgreningar.

M: Men, nån stanns som du säger i Daniels bok. Så, kommer en grupp att fela inom tempelkresten. Efter ett tag. Å bli förslavade av anti krist för en kortare tid. Med baal-dyrkan,tamus etc.

Mittsvar: Kommer? Det har redan skett och det har pågått ända sedan exilen i Babylon och Jesus själv konfronterade deras surdeg. Det är inget som ligger i framtiden vilket jag har bemödat mig med att påvisa i min serie.

M: Men,det är inte hela tempelskaran. Det finns dom som kommer vara på Yeshuas sida. Eliyahu kommer förkunna Yeshua.

Mittsvar: Självklart finns det troende judar som vet att Jesus är Messias.

M: Jag tror faktiskt inte den slutlige antikrist kommer vara jude.

Mitt svar: Läs https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-64-god-of-forces.html

M: Det krävs otroligt mycket för att få någon till bibliska mått av messiah son av David, Messiah son av Aahron, Messiah son av Josef. Hitta rätt kunga blodslinje av David.

Mitt svar: Har han inte hört talas om de två Messias inom judendomen? Messias ben Joseph och Messias ben David, som inte alls behöver vara av kung Davids blodslinje? Enligt talmudisk judendom är det två skilda personer som ska utföra specifika gärningar oberoende av varandra.

M: Sedan behöver messiahs vara född i Bethlem.

Mitt svar: Rabbinerna tar inga hänsyn till bibliska profetior.

M: Jag tror snarare det är islams falske återvände Jesus. Som kommer vara den slutlige anti krist.

Mitt svar: Läs https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-64-god-of-forces.html

M: Dock, kan jag inte säga 100% att han kommer vara muslim. Men, det känns så..Inte första gången islam tar över kyrkor och synagoger och gör de till sina bönehus.

Mitt svar: Noahide lagarna anser islam vara kosher, alltså inte en avgudadyrkande falsk religion, och dessa arbetar för enhet, något jag också visat i min serie.

M: Esau och Ishamel vill ju ha revanch på Jakob/Israel.

Mitt svar: Enligt the Zohar och rabbinsk judendom är det Jakob som kommer bedra och hämnas på Esau (Edom) och Ismael.

M: Och om det ska byggas ett 3:e tempel, så kan du tänka dig. Att det blir en ingen lätt match att plocka bort klippdommen och silvermosken. När isalm har kontrollen över det heligaste berget. Moriah/tempelberget/sionsberget.

Mitt svar: rabbinsk judendom har mer gemensamt med islam än med någon annan religion, och genom Noahide kommer islam förenas med judendomen. Läs min serie.

M Va att moskerna skulle vara krav. Vilket va FN och muslimska-brödrarskapets krav.

Mitt svar: JAKOB är den som kommer bedra Ismael (muslimerna) och Edom (kristna), enligt profetiorna i Talmud och the Zohar. Läs https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-61-kabbalahs-hemligheter-som.html

M: Vi bör glädja oss för tempel bygge. För då vet vi att Yeshua är nära i sin andra kommelsen ned från himmlen. Vi bör också välsigna tempelprästerna..De ingår i att välsigna landet Israel.

Mitt svar: Vi bör oroa oss för tempelbygget. Det är då antikrist framstår. Javisst, det betyder att vår Herre kommer, men tempelbygget ÄR förödelsens styggelse som står på helig mark. Tänk efter, behövs det fler offer nu när Guds egen Son offrade sig själv? Kan kalvars och bockars blod rena från synd? Nej, och när rabbinerna får igenom sitt tempelbygge kommer de häda Guds Sons offer på korset, och därav är det omöjligen Guds vilja att templet ska byggas upp igen. Vi är Guds tempel, Guds Ande bor i sitt folk. Templet förstördes år 70 av en anledning eller hur? Om Gud behövde templet skulle han försvarat det och inte tillåtit romarna att riva det. Men ”det som är föråldrat är på väg att försvinna” skriver Paulus i Hebreerbrevet 8:13, och det som var föråldrat var Mose lag och offersystemet.

M: I övrigt. Det är bra att du tar sista tiden på allvar. Det kommer bli otäckt, men vi ska inte va allt för rädda. När vi vet att gud segrar. Samt, evigt liv är givet I Yeshua. Det blir en mycket tuff tid. Sedan får vi befrielse i den 4:e exodus.”

https://www.youtube.com/watch?v=D8jf_PTSY_Y

https://www.youtube.com/watch?v=vLE-FoQJ_hQ

Det står ingen stanns i 7 noahidiska lagarna att man ska halshugga folk. Tyvär, det står bara inte. Du kanse inte heller lyssnat på youtube-länkarna jag postat. 

Mitt svar: Låt rabbinerna själva förklara vad som behöver ske när deras Messias (Inte vår Messias) kommer. Läs https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-32-rabbinsk-judaism-och-talmud.html

Hur många skulle anse Noahide-lagarna vara vettiga och Bibliska om Rabbinerna hade berättat allt? Nu bedriver dem en falsk marknadsförning för att få anhängare och konvertiter under förespeglingen av Världsfred, Rättvisa och Harmoni. Läs Del 7:2 FN, USA, EU och Vatikanen.23

Om M inte orkar läsa så kan han lyssna på alla inlägg på YouTube.

Konversation slut

Jesus har gett oss hållpunkter i historien och när vi ser det ske som Herren förutsagt, då vet vi också hur långt framskriden det profetiska Ordet är. De talmudiska rabbinernas ”profetior” är ogiltiga och vi kan inte lita på deras ”vittnesbörd” för de har inte den Helige Ande, för Jesu vittnesbörd är profetians ande. (Upp. 19:10) De har förkastat sin egen Messias!


När vi nu ser hur vitt spritt deras judaiserande lära har nått förstår vi också att laglöshetens hemlighet snart kommer uppenbaras. Och i min artikelserie har jag visat på deras laglöshet, och med det menas deras brott mot Guds tio budord och deras avfällighet från Guds ord. Och snart får vi se förödelsens styggelse som Daniel talar om stå på helig plats, något som många tror är från Gud och enligt Guds vilja, men egentligen är den största hädelsen mot Guds Son man kan tänka sig, nämligen det tredje templet, och det är när vi ser det ske vi vet att antikrist kommer med den värsta förföljelsen i historien mot oss kristna.


I nästa artikel vill jag visa utifrån Skriften vem skökan är, hon som rider på vilddjuret och håller sin otukts vin i handen.

Översikt | Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4 | Del 5 | Del 6 | Del 7 | Del 8 | Del 9 | Del 10 | Del 11 | Del 12 | Del 13 | Del 14 |

Fotnoter


1 https://en.wikipedia.org/wiki/Shulamit_Aloni

2 https://sv.wikipedia.org/wiki/Shulamit_Aloni

3 https://en.wikipedia.org/wiki/Shulamit_Aloni

4 https://youtu.be/hi4oLUVKjIY?t=228

5 https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-32-rabbinsk-judaism-och-talmud.html

6https://www.noahide-academy.com/live-testimonial/

7https://www.noahide-academy.com/live-testimonial/

8https://www.chabad.org/multimedia/video_cdo/aid/533793/jewish/Videos.htm

9https://www.chabad.org/news/article_cdo/aid/4371566/jewish/At-White-House-Poway-Rabbi-Encourages-a-Moment-of-Silence.htm

10https://youtu.be/Hn7WMMTKoAE?t=570

11https://theholyremnant.blogspot.com/2019/04/inledning-sda-sjundedags-adventisterna.html

12https://theholyremnant.blogspot.com/2019/04/del-6-sabbaten-och-nagra-problem.html

13https://theholyremnant.blogspot.com/2019/04/del-7-den-nya-sabbaten.html

14https://theholyremnant.blogspot.com/2019/04/del-8-sabbaten-vittnesbord-fran-den.html

15https://theholyremnant.blogspot.com/2019/10/guds-lag-kristi-lag-guds-tio-budord.html

16https://theholyremnant.blogspot.com/search?q=ein+sof

17https://drive.google.com/open?id=1f9uLKltKacPkEHaToUq6A6FwEgHZaAfF

18https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-52-vad-ar-och-hur-borjade-kabbalah.html

19https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/fariseerna.html

20https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-64-god-of-forces.html

21https://theholyremnant.blogspot.com/2020/03/del-63-metatron-mithra-tefillin-och-aura.html

22https://hafosfunderingar.wordpress.com/2020/05/29/meningsutbyte-kring-jon-ares-arbete-kring-noahid-lagarna-och-kabbalahn/

23https://theholyremnant.blogspot.com/2020/05/del-72-fn-usa-eu-och-vatikanen.html