Chabad-Lubavitch, Jehovas Vittnen och Sällskapet Vakttornet [Uppdaterat med Video]

Den nu avlidne ledaren för Chabad-Lubavitch, Menachem M. Schneerson står som ägare till Sällskapet Vakttornet. Jag vart överraskad men inte förvånad när jag såg detta. De judaiserande lärarna har alltid varit fiender till evangeliet.

Jag har valt att ta en Screenshot på sidan ifall den tas bort. [Länk]

Skärmdump från Bloomberg.com

Dan Johansson bekräftar kopplingen mellan Vakttornet och rabbinerna

Charles Taze-Russell nämns av Dan Johansson som en Israelälskare, och verkar gå i försvar för Jehovas Vittnen. Men det viktiga är att han förklarar kopplingen mellan vakttornet och rabbinerna, vilket jag har tagit fram i min serie om Kabbalah och fariseerna. Nedan kommer en utskrift av Dan Johanssons berättelse:

… när Herzel dör så står judarna utan denne pelargestalt. Under tiden var det en kristen pastor som älskade Israel, som åkte över världen, han talade i radiosammanhang och i konferenser och han skrev tidningar och han skrev böcker, välkänd ibland judarna … och när Herzel dog så bestämmer den judiske eliten att honom ska vi kalla till en ledare för att hålla oss samman till vi hittar en ny. Och den dem kallade var Charles Russell som bildade Vakttornet. Ja, han var den store israelälskaren.

När han sen dog i slutet på 30-talet, hans efterträdare Rutherford, han tänkte, jag måste köra i samma spår som Russell, så han kallar judiska ledare. Ingen av dem kom. Han hade inga kontakter. Och i sin besvikelse över att inte kunnat samla judeenheten så sätter han sig och går igenom bibelordet och funderar på det måste vara nåt som är fel. Och så upptäcker han 1931 felet är ju att vi inte har upptäckt ersättningsteologin. Och så låter han hela Vakttornets teologi svänga över till den katolska ersättningsteologin. Och därför fick vi ofta uppmaningen på den tiden jag var med, gå tillbaka till 30-talet så får du se hur fin undervisningen har varit. Vi fick inte titta före 30-talet. För då var det nåt helt annat. Så från den dagen svängde alltså Vakttornets hela teologi och man blev ersättningsteologer som stora delar av svensk kristenhet och kyrkor idag omfamnas av. Tyvärr.

Dan Johansson predikar i Saron Granö.

Jag förvånas när jag hör kristna predikanter lyfta upp tydliga falska lärare som varma kristna på grund av en gemensam kärlek till Israel. Sorgligt nog märker jag en stor okunskap hos det kristna ledarskapet i Sverige och en ovillighet att avslöja det mörker som finns runt oss, och baserat på en enda bibelvers från 1 Mos. 12 är de villiga att blunda för den avgudadyrkan och falska religiositet dagens rabbiner så ivrigt framför i kristna församlingar.

Dan Johansson talar varmt om bland annat Messias troende judar och verkar inte förstå att Chabad-Lubavitch är en messiansk inriktning inom judendomen som förkastat Jesus Kristus som sin Messias och därmed är under dom. Det har jag tagit upp i min serie Mystery Bablyon, som jag delat upp i två delar, en om fariseerna och dagens rabbiner och en om Kabbalah och Noahide lagarna.

Om du är intresserad kan du se hela hans predikan på YouTube.

En reaktion på ”Chabad-Lubavitch, Jehovas Vittnen och Sällskapet Vakttornet [Uppdaterat med Video]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s