Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12

← Förra | Nästa →

 

Fakta nr. 12:Och medan de gick för att köpa, kom brudgummen. Och de som var redo gick in med honom till bröllopet, och dörren stängdes.” Matt. 25:10
 
Dispensationalister lär vanligtvis ut att omedelbart efter uppryckandet av församlingen, ska alla dem som har blivit bortryckta från jorden, omedelbart till ”himlen” för att fira ”Lammets bröllopsmåltid” tillsammans med ”Jesus”. Genom att de inte förstår den logiska konsekvensen av sin egen undervisning, så hänvisar de ofta till liknelsen om de visa och oförståndiga jungfrurna som en metafor för deras ”Pre-Trib” uppryckelse-scenario.
 
Men i den liknelsen, så snart Brudgummen kommit, går han in till bröllopsfesten tillsammans med BARA de visa jungfrurna (dom som var förberedda) och dörren stängs, och ingen annan tillåts komma in efter det. OM det här verkligen var en metafor för Herrens återkomst – som de flesta dispensationalistiska ”Bibel-experter” verkar tycka det är – och OM det skulle finnas ett Pre-Trib uppryckande, så skulle det nödvändigtvis betyda att INGEN ANNAN SKULLE BLI FRÄLSTA under Vedermödan, som i teorin sker EFTER uppryckandet enligt Pre-Trib.
 
Fråga nr. 12: Eftersom vi vet att människor KOMMER bli frälsta under Vedermödan (själarna under altaret, etc.), HUR kan kan då den här liknelsen Herren Jesus ger oss förenas med ett Pre-/Mid-trib Uppryckande-scenario?
 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s