Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

← Förra | Inledning →

 

Fakta nr. 22: Bibeln säger att det är DE SOM LÄSER Hans ord (ändetidens trofasta) SOM SKA FÅ SE Förödelsens Styggelse, i Matt. 24:15 ”När ni nu får se förödelsens styggelse, som omtalats genom profeten Daniel, stå på helig plats – må den som läser förstå det –”
 
Fråga nr. 22, (i fyra delar):
 
1: Uttrycket inom parentes ”(må den som läser förstå det)”, som lades till vår Herres ord av både Matteus och Markus, är en kristall-klar indikation på att den tänkta publiken för den här varningen sträcker sig vida längre än den lilla krets människor som faktiskt hörde vår Herre tala dessa ord. Så, till vem adresseras detta om inte till församlingen?
 
2: I ett Pre-Trib Uppryckande scenario, skulle den trofaste inte ens befinna sig PÅ jorden när det hände, så HUR skulle det vara möjligt för dem att SE Förödelsens Styggelse?
 
3: Om det ”verkligen” adresseras till ”vedermödans heliga” som har blivit ”Lämnat kvar (Left Behind)”, VARFÖR skulle vår Herre, (och Paulus) vara MER angelägna om DEM än de skulle vara om dem som skulle komma att ”ryckas upp” INNAN Vedermödan, sådana ”Pre-Trib-Uppryckta” vilka vare sig Herren eller några av hans lärjungar yttrade ett enda ord?
 
4: OM vår Herre Jesus visste att de trofasta skulle bli borttagna av Gud 3½ år INNAN Förödelsens Styggelse, VARFÖR skulle Han då medvetet vilseleda dem (och oss) med ovanstående budskap? Varför skulle han, i det här särskilt kritiska ögonblicket, INTE berätta för oss att vi inte behöver bekymra oss, därför att vi redan har tagits ur den här världen? Det här är även svårare att förstå, med tanke på hans upprepade försäkring kring andra saker han berättade för lärjungarna: ”Och om det inte vore så, skulle jag ha sagt er det. Jag går bort för att bereda plats åt er.” [Joh. 14:2]. PLUS hans bön till Fadern, som tidigare nämnts: ”Jag ber inte att du ska ta dem ut ur världen utan att du ska bevara dem från det (den) onda.” [Joh. 17:15].
 
Upplysningsvis kan vi säga, det SANNA hoppet för den SANNA Herren Jesu lärjunge under Vedermödan finns i det bibliskt-profeterade fysiska räddning genom JHWHs änglar till en fysiskt fristad PÅ JORDEN under hela perioden på 3½ år av den Store Vedermödan.
 
 

← Förra | Inledning →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

2 reaktioner på ”Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

  1. Jag har förstått att en anledning att Jesus säger må den som läser det förstå det rätt eller liknande är för att det finns mer än en förödelsen styggelse nämnd i Daniels bok. Det är bara en av dem som är rätt och de andra 2 har hänt och den 4:e i Daniel 9 är inte exakt EN förödelses styggelse utan något liknande i plural. Daniel 9 är uppfyllt och avslutat 70 AD. Att se den som framtida är en av de största källorna till förvillelse.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s