Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3

← Förra | Nästa →

 

Fakta nr. 3: Ps. 110:1 En psalm av David. HERREN sade till min Herre: ”Sätt dig på min högra sida, till dess jag har lagt dina fiender som en fotapall under dina fötter.”

 

I psalmen ovan är JHWH Fadern och ”min Herre” är Jesus. Han citerar även den här versen i evangelierna och tillämpar den på sig själv. [Matt. 22:45 & Luk. 20:44] Också aposteln Paulus konstaterar detta i Hebreerbrevet 12:2. Därför försäkrar en enda Psalm oss alla om att Herren Jesus med säkerhet INTE kommer lämna sin Faders sida förrän i SLUTET av Vedermödan.
 
Fråga nr. 3: Om vår Herre Jesus måste (lydigt) sitta vid Faderns sida TILL DESS vår Herre Jesu fiender har blivit förödmjukat av Faderns intentioner och kraft – något som ABSOLUT inte kommer hända förrän i SLUTET av Vedermödan och Hans härlighets uppenbarelse – HUR skulle då Herren Jesus kunna lämna Faderns sida (olydigt) och komma ”för” sin församling sju (eller tre och ett halvt) år INNAN Fadern har gjort vad Han utlovat i Skrifterna att göra?
 

 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s