Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19

← Förra | Nästa →

 

Fakta nr. 19: Den ”Religiösa Fiction” serien ”Left Behind” (och alla liknande Dispensationalistiska bedrägerier) framställer människor som i all hast tar ”ett beslut för Kristus” bara efter att ha sett några människor försvinna framför ögonen på dem.
 
Fråga nr. 19: Hur rättvist skulle det vara för dessa människor att beviljas en sådan makalös privilegierad behandling av Bibelns Gud, jämfört med de verkligt heliga människorna som har levt, lidit hela sina liv, och DÖTT i sann tro– ”tro”, som Bibelns Gud beskriver den – och som har gjort samma ”beslut” UTAN att ha sett det utlovade beviset, som t.ex. Abraham, Josef, David och alla de andra trofasta har gjort – den ”sky av vittnen” [Hebr. 11:1-40] – genom historien? Och vilka andra exempel har vi NÅGONSTANS i Bibeln, av NÅGON annan grupp människor, som uppvisar en sådan extraordinär, oförtjänt privilegierad behandling av Gud ?
 
Upplysningsvis kan vi säga att i Uppenbarelseboken finns det bara EN sådan grupp som tror sådana saker om sig själv, och det är församlingen i Laodicea.
 
Skriv också till ängeln för laodiceernas församling: Detta säger Amen, det trovärdiga och sanna vittnet, begynnelsen till Guds skapelse: Jag vet om dina gärningar, att du varken är kall eller varm. Jag skulle önska att du vore kall eller varm. Men eftersom du är ljum och varken kall eller varm, ska jag spy ut dig ur min mun. För du säger: Jag är rik och har överflöd och behöver inget, och du vet inte att du är eländig och ömkansvärd och fattig och blind och naken. Jag råder dig att köpa guld av mig, som är renat i eld, så att du blir rik, och vita kläder att klä dig i, så att din skamliga nakenhet inte ska synas, och smörj dina ögon med ögonsalva, så att du kan se. Alla dem jag älskar tillrättavisar och tuktar jag. Så var därför ivrig och omvänd dig.” Upp. 3:14-19

 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

2 reaktioner på ”Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s