Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15

← Förra | Nästa →

 

Fakta nr. 15:Herren Jesus har också lovat oss att ”Och ni ska bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut till slutet ska bli frälst.” Matt. 10:22. Detta löfte om evig lön för dem som ”övervinner” upprepas tolv gånger i Uppenbarelseboken!
 
Fråga nr. 15-A: Först av allt, till vem riktas det till, om inte församlingen?
 
Fråga nr. 15-B:För det andra, om församlingen är borttagen från jorden innan Vedermödan hunnit börja, vad är det då som ska ”uthärdas” eller ”övervinnas”?
 
Fråga nr. 15-C:För det tredje, om bortryckandet av Pre-Trib och belöningen för församlingen skulle vara en automatisk, universell och oförbehållsam, VARFÖR har vi alla dessa varningar att vi MÅSTE övervinna, uthärda, hålla fast, etc. annars kommer vi förlora vår lön? ”Den som segrar ska jag göra till en pelare i min Guds tempel och han ska inte mer gå ut därifrån. Och jag ska skriva på honom min Guds namn och namnet på min Guds stad, det nya Jerusalem som kommer ner från himlen från min Gud, och mitt nya namn.” Upp. 3:12
 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s