Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7

← Förra | Nästa →

 

Fakta nr. 7: I Matteus 24:29-31 förklarar Jesus för sina lärjungar ändens tid:
 
Matt. 24:29-31 Men strax efter den tidens Vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas. Och ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet. Och han ska (DÅ) sända ut sina änglar (örnar) med starkt basunljud, och de ska (DÅ) församla hans utvalda från de fyra väderstrecken [överallt på jorden], från himlens ena ände till den andra[överallt i himlen].
 
Med andra ord, INGA av ”Hans utvalda” blir samlade tillsammans, från himmel ELLER jord, förrän de alla samlas tillsammans vid ett ENSKILT tillfälle vid hans synliga (och ENDA) Andra Tillkomst. Dessutom, i Uppenbarelseboken, uttalar aposteln Johannes tydligt att det absolut INTE kommer bli något bröllop förrän antalet av dessa som ska bli ”gäster” (ALLA döda i Kristus) är fullt:
 
Upp. 6:9-11 Och när han bröt det femte sigillet, såg jag under altaret deras själar, som hade blivit slaktade för Guds ords skull och för det vittnesbörd som de hade. Och de ropade med hög röst och sa: Herre, du som är helig och sann. Hur länge dröjer du med att döma och utkräva hämnd för vårt blod på dem som bor på jorden? Och åt var och en av dem gavs en vit dräkt, och de blev tillsagda att de skulle vila ännu en liten tid, till dess antalet hade blivit fullt av deras medtjänare och bröder, som skulle bli dödade liksom de själva.
 
LÄGG MÄRKE TILL: Det vita, fina linnet är I SANNING ett tecken på rättfärdighet (Upp. 19:8 Och hon har fått fint linne, rent och skinande att klä sig i, för det fina linnet är de heligas rättfärdiga gärningar. & 14 Och härarna i himlen följde honom på vita hästar, klädda i fint linne, vitt och rent.), därför är dessa inte någon sorts andra-klassens martyrer som kommer försent till Lammets bröllop, som många Dispensationalister (Pre-Trib) predikar. Faktiskt tvärtom.
 
Denna enda händelse (i den stund då det fulla antalet av dem som ska dödas av anti-krists armé) kan omöjligen ske förrän den ansvarige för alla dessa mord – antikrist – själv slaktas av Herren Jesus, vid Hans Härliga ankomst (Och då ska den laglöse uppenbaras, han som Herren ska döda med sin muns anda och förgöra vid sin synliga återkomst. 2 Thess. 2:8) Detta bekräftas vidare av författaren av Hebreerbrevet, när han talar om Gamla Testamentets rättfärdiga, ”Judarna”.
 
Hebr. 11:39-40 Men alla dessa som har fått vittnesbördet genom tron, fick inte det som var utlovat. Gud har på förhand utsett något bättre åt oss, för att de inte skulle bli fullkomnade utan oss.
Detta bekräftar vidare att alla Guds rättfärdiga kommer få tillbörlig behandling vid ett och samma tillfälle, något som fullständigt motsäger teorin om Pre-Trib eller Mid-Trib, och som till och med är profeterat:
 
Och se, jag kommer snart och har min lön med mig för att ge åt var och en efter hans gärningar. Upp. 22:12
 
Ja, Herren, HERREN kommer med makt, hans arm visar sin makt. Se, han har med sig sin lön, hans segerbyte går framför honom. Han för sin hjord i bet som en herde, han samlar lammen i sina armar, han bär dem i sin famn. Sakta för han moderfåren fram. Jes. 40:10-11
 
Du skall inte mer kallas ”den övergivna”, ditt land skall inte mer kallas ”ödemark”, utan du skall heta ”min käraste” (HephzibahMin fröjd är i henne) och ditt land ”den äkta hustrun” (Beulahäktenskap). Ty HERREN har sin glädje i dig, ditt land har fått sin äkta man. Ty som när en ung man gifter sig med en jungfru, så skall dina barn (Guds barnMen så många som tog emot honom, åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. Joh. 1:12-13 ) gifta sig med dig, och som en brudgum fröjdar sig över sin brud, så skall din Gud fröjda sig över dig. På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag eller natt får de någonsin tystna. Ni som ropar till HERREN, unna er ingen ro. Och ge honom ingen ro, förrän han fast grundar Jerusalem och gör det till en lovsång på jorden. HERREN har svurit vid sin högra hand och sin starka arm: Jag skall inte mer ge din säd till mat åt dina fiender, och främlingar skall inte dricka ditt nya vin, frukten av din möda. De som samlar in säden skall också äta den och skall lova HERREN, och de som bärgar in vinet skall dricka det i min helgedoms gårdar. Drag ut, drag ut genom portarna, bered väg för folket! Bana, ja, bana en väg och röj bort stenarna, res upp ett baner för folken! Se, HERREN förkunnar till jordens ände: Säg till dottern Sion: Se, din frälsning (Yeshua: Frälsning – Strong’s H3444) kommer! Se, han har med sig sin lön, hans segerbyte går framför honom. Man skall kalla dem ”det heliga folket”, ”HERRENS återlösta”. Och du skall kallas ”den eftersökta” (Darash), ”staden som inte blir övergiven”. Jes. 62:4-12
 
Så, om Han har med sig sin lön när han kommer synligt, högljutt, och offentligt vid SLUTET av Vedermödan, vad skulle det kunna vara som den ”pre-trib-uppryckta” församlingen skulle mottaga innan något av detta skett, om det nu ens finns något sådant?
 
Upp. 19:7 (Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.) är en direkt motsats till andra dispensationalistiska lärosatser, eftersom Upp. 19:7 faktiskt stadfäster den relativa tiden på BÖRJAN av Lammets bröllopsfest. Detta bekräftar att det inte sker förrän EFTER Babylons förstörelse, vilket bara kan vara nära SLUTET på Vedermödans sju år.
 
Men ännu viktigare är Jesu beskrivning av ändens tid för sina lärjungar:
 
Men strax efter den tidens Vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna (änglarna) ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas. Och ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de (jordens)fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra. Matt. 24:29-31
 
Som jag tidigare tog upp, så är detta vår Herres ord där han beskriver situationen på jorden precis vid hans återkomst Änglarna (örnarna i Matt. 24:28 {de dödas uppståndelse} och Luk. 17:37 {församlingens uppryckande}. Se också 2 Mos. 19:4 Ni har själva sett vad jag har gjort med egyptierna och hur jag har burit er på örnvingar och fört er till mig.), de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken (vilket är jordens fyra kompasspunkter – Nord, Syd, Öst, Väst), och från alla delar av himlen.
 
Fråga nr. 7:Om ALLA ”Hans utvalda” inte har samlats tillsammans från himlen OCH från jorden FÖRRÄN vid slutet av Vedermödans sju år, HUR kan det då redan varit ett ”Lammets bröllop”, om det fulla antalet av ”Bruden” omöjligen ha varit där vid en tidigare tidpunkt?
 
 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s