Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20

← Förra | Nästa →

 

Fakta nr. 20: Bibeln säger att ”Utan tro är det omöjligt att behaga Honom (Gud).” [Hebr. 11:6]. OM det är OMÖJLIGT att behaga Gud utan tro, och OM denne Gud definierar ”tro” som en ”övertygelse om det som man hoppas, en visshet om det man inte ser” (Hebr. 11:1), och OM ens ”religiösa konvertering” inte inkluderar det man inte ser, utan bara DET MAN SER, då uppvisar en sådan person inte en gudfruktig tro, utan det är enbart ett desperat, rationellt – utan att nödvändigtvis vara ångerfull – steg för att rädda, sitt annars fördömda, huvud.
 
Fråga nr. 20: Om nu församlingen skulle bli uppryckta av Gud före Vedermödan, och tiotusentals Videobandspelare och dvd-spelare skulle ”lämnas kvar (Left Behind)” med smarta, multimedia förklaringar på vad som precis hänt, hur mycket ”tro” skulle det behövas för någon att ”tro” på Gud, och vad är chansen för att ett sådant ”beslut” – enligt Bibeln – faktiskt skulle resultera i individens frälsning?

 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s