Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6

← Förra | Nästa →

 

Fakta nr. 6:Herren Jesus säger med egna ord att hela världen ska se honom när han kommer i sin härlighet, och sen kommer Guds vrede utgjutas över ”dem som bor på jorden”, vilket är ett bildligt uttryck som betyder ”alla de onda, förhärdade människorna”.
 
Luk. 17:26-30 Och så som det var på Noas tid, så ska det också vara i Människosonens dagar. De åt och drack, de gifte sig och blev bortgifta, ända till den dagen då Noa gick in i arken och floden kom och gjorde slut på dem alla. På samma sätt var det också på Lots tid: De åt, drack, köpte, sålde, planterade, byggde. Men på den dagen då Lot gick ut från Sodom, regnade det eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. På samma sätt ska det vara den dag då Människosonen ska uppenbaras.
 
Och detta:
 
Matt. 24:29-30 Men strax efter den tidens Vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
 
Och detta är något som bekräftar just när Guds Vrede faktiskt utgjuts, relativt till andra händelser i ändens tid.
 
Upp. 16:16-17 Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon (Har-Megiddo). Och den sjunde ängeln tömde sin skål ut i luften och en stark röst kom ut från templet i himlen, från tronen, som sa: Det har skett.
 
Med andra ord, den sista av Guds sju vredesskålar utgjuts inte förrän precis innan Slaget vid Armageddon och förstörelsen av de två Babylons, som BARA kan ske vid SLUTET av Vedermödan, och det är INGET som händer i BÖRJAN av Vedermödan, som Pre-Trib påstår. Dessa verser BEVISAR att ”Guds vrede” INTE är samma som ”Vedermödan” och sker INTE UNDER Vedermödan, utan EFTER den!
 
Guds vrede FÖLJER omedelbart efter bortryckandet av de som ska bli frälsta, på samma dag, och inte sju (eller 3½) år senare! Herren Jesus säger här, tydligt och klart, att Hans återkomst kommer ske precis som dessa två historiska exempel. Så, enligt Jesu ord, uppstår de rättfärdiga döda i Kristus och den levande församlingen rycks upp för att möta Herren Jesus i luften. ”Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.(1 Thess. 4:17). Både de förlorade världens barn OCH vi, kommer se honom komma i sin härlighet, och sedan kommer Guds vrede utgjutas omedelbart efter,på den dagen…
 
Genom att fullständigt ignorera dessa skriftställen, hävdar Pre-Trib motstridigt att ”Guds vrede” faktiskt sker UNDER Vedermödan, och menar faktiskt att Guds Vrede är synonymt med Vedermödan! De vidhåller att det är DÄRFÖR församlingen MÅSTE ryckas upp INNAN det börjar, för att vi inte ska behöva uppleva Guds vrede, till trots dessa tydliga, omisskännliga orden från vår Herre att Guds vrede inte utgjuts förrän han återkommer synligt, vid slutet av Vedermödan!
 
Fråga nr. 6: HUR kan en intellektuellt förståndig ÄRLIG, SANNINGSSÖKANDE, pånyttfödd kristen få detta trossystem av ett skriftvidrig Pre-Trib eller Mid-Trib ”uppryckande” av församlingen, att passa med Jesu egna ord?
 
 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s