Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2

← Förra | Nästa →

Fakta nr. 2:

Joh. 17:15 Jag ber inte att du ska ta dem ut ur världen utan att du ska bevara dem från det onda (den onde NASB).
[Från Herren Jesu förbön i Getsemane trädgård.]
 
Fråga nr. 2-A:
Så, enligt vår Herre Jesus, så var det inte nödvändigt för hans församling att ryckas bort från jorden för att bevara dem för Satans arméer. I ljuset av denna tydliga bön å vägnar av sina lärjungar från den lidande Sonen till sin Fader, HUR kan dispensationalisterna – eller andra pre/mid-trib uppryckande teoretiker – förvänta sig att Fadern skulle förvägra Sin Enfödde Sons bön, och ändå fortsätta med uppryckandet av församlingen, 7(eller 3½) år innan Herren Jesus enda högljudda, synliga, 100% publika, icke-tjuvs-liknande återkomst? Hur?
 
Fråga nr. 2-B:
Om Herren Jesus visste att Hans församling skulle bli uppryckt från världen innan Vedermödan, tvärtemot Sin specifika bön till Fadern, VARFÖR skulle han (1) Olydigt ställa sin vilja mot Faderns vilja; och (2) det utan att ange NÅGON tydlig hänvisning till denna påstådda säkra, unika, framtida händelse någonstans i sitt ord?
 
Fråga nr. 2-C:
Dessutom, om Skriften ”verkligen” beskriver ett Pre-Trib uppryckande, VARFÖR skulle Herren Jesus vara så oproportionerligt bekymrade för dem som skulle bli ”lämnade kvar/Left Behind” [de orättfärdiga] utan att någonsin uttryckligen nämna att det skulle finnas, ELLER att det skulle bli ett Pre-Trib uppryckande för dem i framtiden, om de skulle vara rättfärdiga? VARFÖR? Särskilt eftersom han tydligt har lovat oss att han skulle berätta sådana saker för oss : Joh. 14:2Och om det inte vore så, skulle jag ha sagt er det. Jag går bort för att bereda plats åt er.
 
 

 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s