Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10

← Förra | Nästa →

 

Fakta nr. 10: 2 Thess. 2:1-4 Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom, [Paulus avhandlar här dessa två händelser – Herrens återkomst OCH uppryckandet – som om att de hände samtidigt, precis som resten av Skriften gör. Häri finns ingen som helst indikation på en separation på sju (eller 3½) år mellan dessa två händelser! Inte ens ett hint!] att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren. [d.v.s. Paulus säger här att det INTE ÄR immanent (nära förestående). Han försäkrar dem (och oss) att ”den dagen” (för Herrens återkomst OCH uppryckandet) INTE KAN KOMMA förrän vissa händelser sker. Detta gör att dispensationalisternas teori om ”Imminency – Nära Förestående” blåser bort som löv. Han önskar inte att de ska bli ”skrämda” av ”surdegen” i denna falska doktrin, nämligen att Kristus kan komma vilken tid som helst. Inte heller vill vi.] Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad, som är en motståndare och upphöjer sig själv över allt som kallas Gud eller som dyrkas, så att han sätter sig i Guds tempel såsom Gud och utger sig för att vara Gud.
 
Fråga nr. 10: Så, eftersom Paulus säger att det Stora Avfallet MÅSTE ske först, OCH att antikrist MÅSTE uppenbaras först, OCH ATT Förödelsens Styggelse MÅSTE ställas upp först, INNAN ”Kristi Dag” (som han likställer med BÅDE Kristi återkomst OCH uppryckandet av församlingen), vad gör denna då med Pre-Trib/Mid-Trib teorierna?
 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s