Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5

← Förra | Nästa →

Fakta nr. 5: 1 Thess. 4:15-17 För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in(dött). För Herren ska själv stiga ner från himlen med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.

OCH
 
1 Kor. 15:51-53 Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, VID DEN SISTA BASUNEN. För basunen ska ljuda och de döda ska uppstå oförgängliga och vi ska förvandlas. För detta förgängliga måste klä sig i oförgänglighet och detta dödliga måste klä sig i odödlighet.
 
Enligt dessa skriftställen, oavsett när församlingens ”uppryckande” sker, måste alla som ska inkluderas i den FÖRSTA uppståndelsen (av de rättfärdiga döda i Kristus) och dessa som kommer ryckas upp (de levande rättfärdiga), alla samtidigt ha fått sina härlighetskroppar .
 
Oops! Där rök Pre-Tribs och Mid-Tribs teori om uppryckandet, eftersom den där förargliga aposteln Paulus proklamerar att INGEN kommer förvandlas förrän den VID DEN SISTA BASUNEN, vilket BARA kan ske i slutet på Vedermödan.
 
Fråga nr. 5:Tror Dispensationalisterna på något sätt att det är möjligt att bli ”uppryckta” till ”himlen” för sju år utan att först ha fått en förhärligad kropp? Tydligen, trots alla skriftställen som visar att det är omöjligt. Om ALLA som kommer bli frälsta MÅSTE få sina härlighetskroppar samtidigt, OCH om det kommer ske EFTER den FÖRSTA uppståndelsen – som omfattar ALLA de rättfärdiga döda i Kristus, både kristna OCH judar – vid SLUTET av Vedermödan, då MÅSTE OCKSÅ dispensationalisterna på något sätt förvänta sig att den Första Uppståndelsen av de döda i Kristus sker INNAN deras ”Pre-Trib” Uppryckande! Detta är också omöjligt enligt ovanstående verser, som klart och tydligt förklarar att den händelsen sker i SLUTET av Vedermödan (vid den sista basunen). Mot bakgrund av detta kristallklara budskap vi har i Skrifterna, HUR kan Pre-Trib eller Mid-Trib uppryckandet av församlingen ens vara möjligt?
 

← Förra | Nästa →


Inledning | Fakta nr. 1 och Fråga nr. 1 | Fakta nr. 2 och Fråga nr. 2 | Fakta nr. 3 och Fråga nr. 3 | Fakta nr. 4 och Fråga nr. 4 | Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5 | Fakta nr. 6 och Fråga nr. 6 | Fakta nr. 7 och Fråga nr. 7 | Fakta nr. 8 och Fråga nr. 8 | Fakta nr. 9 och Fråga nr. 9 | Fakta nr. 10 och Fråga nr. 10 | Fakta nr. 11 och Fråga nr. 11 | Fakta nr. 12 och Fråga nr. 12 | Fakta nr. 13 och Fråga nr. 13 | Fakta nr. 14 och Fråga nr. 14 | Fakta nr. 15 och Fråga nr. 15 | Fakta nr. 16 och Fråga nr. 16 | Fakta nr. 17 och Fråga nr. 17 | Fakta nr. 18 och Fråga nr. 18 | Fakta nr. 19 och Fråga nr. 19 | Fakta nr. 20 och Fråga nr. 20 | Fakta nr. 21 och Fråga nr. 21 | Fakta nr. 22 och Fråga nr. 22

3 reaktioner på ”Fakta nr. 5 och Fråga nr. 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s