Skall vi vara tysta eller tala?

Ni har säkert sett mig svara på en viss persons poster på FB och undrar säkert varför… Du kanske tänker om honom: varför är han så elak? Varför är han så dömande? Kanske du tänker om mig: Varför bryr han sig? Varför svarar han som han gör? eller Hur orkar han?
Det här är det ord jag fått angående personen som predikar ett falskt evangelium, baserat på gärningslära och fördömelse:

Jud. 1:18  De sade till er: \”I den sista tiden skall det finnas människor som hånar och följer sina egna gudlösa begär.\”

Jud. 1:19  Det är dessa som vållar splittring, de som är oandliga och som inte har Guds Ande.

Jud. 1:20  Men ni, mina älskade, skall uppbygga varandra på er allra heligaste tro. Be i den helige Ande.

Jud. 1:21  Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet skall ge er evigt liv.

Jud. 1:22  Sådana som tvivlar skall ni vara barmhärtiga mot

Jud. 1:23  och frälsa genom att rycka dem ur elden. Mot andra skall ni också vara barmhärtiga, dock med fruktan, så att ni till och med avskyr deras livklädnad som är nersmutsad av köttet.

Jud. 1:24  Han som förmår bevara er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria och jublande –

Jud. 1:25  den ende Guden, vår Frälsare, genom Jesus Kristus, vår Herre – honom tillhör ära och majestät, välde och makt före all tid, nu och i all evighet. Amen.

Personen jag pratar om har Gud låtit stå upp, men bara för att väcka vår rena tro, väcka vårt rena samvete. Han predikar tvärt emot Jesu evangelium, men Gud har tillåtit det därför att den som älskar sanningen skall vakna upp och säga: \”Det är inte rätt att han får predika fördömelse och laggärningar. Vi kan inte låta honom hålla på som han gör.\”
När Gud har nått sitt mål med oss som älskar Jesus, kanske han väljer att rädda honom ur hans galenskap. För Gud är allting möjligt.
Orsak nummer två är: Att genom att svara på hans elakheter kommer vi ut med Jesu sanna budskap. Vi kan alltså nå många fler genom att stå upp rak för Jesus, utan rädsla och fruktan.
Det gäller dock att vara förberett som Judas säger: \”så att ni till och med avskyr deras livklädnad som är nersmutsad av köttet.\” så vi inte faller i samma frestelse som den som predikar hat och hårda ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s