Avfällingar eller slumrande hjältar? 2014-12-08

Överallt ser jag \”avfällingar\”, sådana som sover, som Gud väcker och reser upp, som börjar predika Guds ord och som vägrar låta sig tryckas ner igen. Det är dem, om några, som kommer övervinna genom lammets blod och vårt vittnesbörds ord. ”Inte en gång till”, säger vi till Satan. ”Nej du, Jesus är verkligen min Herre och jag böjer mig inte”.

En ängels röst hörs och alla tio jungfrurna vaknar upp. De fem förståndiga behöver bara vakna och de vet att de är redo och behöver inte leta upp dm som säljer oljan. De fem oförståndiga hinner inte in genom porten innan den stängs.


Vad säger Jesus då?

Mat 25:11-12 Sedan kom de andra jungfrurna tillbaka och sade: Herre, Herre, öppna för oss! Men han svarade: Amen säger jag er: Jag känner er inte.

Jesus den gode herden letar upp det får som kommit bort. Det var jag det, och när han hittade mig igen vart det glädje bland änglarna.

Jesus gick inte för att leta upp den get som kommit bort, utan han letade upp det får som kommit bort. Med andra ord, om du är avfällig, har tappat tron, så har han inte gett upp dig. Det finns fortfarande tid att omvända sig och ändra sitt liv.

Amen!!!

Inlägget är från december 2014 och jag talar om mig själv, men också om dig. Det tog några veckor eller månader men så hittar jag just detta i Daniels bok och Herren bekräftade för mig att detta är verklighet.

Dan. 11:33-35 De förståndiga bland folket skall ge många insikt, men ändå skall de under en tid falla genom svärd och eld, genom fångenskap och plundring. Men när de faller ska de inte lämnas utan hjälp, och många skall då av falska motiv sluta sig till dem. En del av de förståndiga skall falla, och de skall luttras så att de blir rena och fläckfria intill ändens tid. För ännu dröjer slutet till den bestämda tiden. SFB98.

En del av de förståndiga skall falla, säger Daniel. Alla tio jungfrurna somnade, men fem var förståndiga, och det är dessa som är de slumrande hjältarna som vaknar upp med olja i sina lampor.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s