Jesus är fantastisk.

Han har skapat alla levande varelser, träden, fiskar, fåglar och alla djuren vi ser. Det är så avancerad att ingen människa kan förstå hur han gjort. Vi vet inte hur han gjort molnen som är så regntunga, hur han fått dem att flyga på himlen. Regnmoln innehåller ju tusentals liter vatten. Vatten som hänger i luften?

Ja, vi har börjat förstå hur fågeln kan flyga, vi har börjat förstå hur moln kan skapas. Vi har börjat tränga in i hemligheterna i skapelsen för att förstå hur allting fungerar och är beroende av varandra.

Men det vi ser är bara ett resultat av ”frukten från trädet på gott och ont” i människans liv, därför att vi valde gå bort från Gud och själva bli gudar.

Jag är inte så imponerad av människans fantastiska gärningar, månlandningar, stjärnresor, och undervattensäventyr. Vi kan klona djur och människor, vi kan odla kroppsdelar och återuppliva döda med våra maskiner.

Men vad vi inte tänker på är att en liten blyertspenna kan döda oss. Vi kan bli attackerad av små baciller och virus som gör oss svaga och kan döda oss. Vi kan ramla ner en trappa och dö. Är vi gudar nu? Knappast.

Hebr. 9:27 Och liksom det är bestämt om människan att hon en gång skall dö och sedan dömas,

och

2 Kor. 5:10 Ty vi måste alla träda fram inför Kristi domstol, för att var och en skall få igen vad han har gjort här i livet, gott eller ont.

Tänk att vi ”fantastiska” människor, vi ”små gudar” en gång kommer att dö, och ställas till svars inför den allsmäktige Guden, honom som vi försöker bli lik. Vilken nytta har vi då haft av vårt strävande efter att bli som Gud? De som valde bort ”Livets träd”, och åt av ”kunskapens träd på gott och ont”, skall då få höra ”upp till bevis ni små gudar. Hur tar ni er ur det här”?

Nej, Gud har sparat det bästa vinet till sist, och det bästa vinet är reserverad åt dem som älskar Herren Jesus, som har gett sina liv för ”dårskapen”, dessa som liksom små barn har kastat sig i Herrens armar och ropar PAPPA!!! För han längtar efter att få vara vår Gud, han längtar efter att få vara vår Far, han längtar att få visa sin makt på oss som tror, han längtar efter ett folk som följer honom och verkligen vet att han har ALL makt i himmel och på jord. Det är dessa som vet att han är den som stillar stormen, han är den som ger regn, han är den som välsignar och som ger liv, och att han är den som har makt över liv och död.

Ps. 127:1 En vallfartssång av Salomo. Om inte HERREN bygger huset är arbetarnas möda förgäves. Om inte HERREN bevarar staden vakar väktaren förgäves.

Ps. 127:2 Förgäves stiger ni tidigt upp och går sent till vila för att äta det bröd ni slitit för. Detta ger han åt sina vänner medan de sover.

Amen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s