Innan antikrist KAN uppstå!

Ef. 4:14 Vi skall då inte längre vara barn som kastas hit och dit av vågorna och som förs bort av varje vindkast i läran, när människorna bedriver sitt falska spel och i sin list förleder till villfarelse.

Mot bakgrund av alla världshändelser som Bibeln vittnar om ska ske har jag under en tid studerat Uppenbarelseboken och Daniels bok för att djupare kunna förstå var nånstans på tidsaxeln vi befinner oss. Det här är bara ett axplock av vad jag kommit fram till men som jag upplever behövs föras fram så inte församlingen får panik och handlar överilat.

Jag känner också vikten av att lyfta fram att vi inte går i ok med dessa som inte tror, att vi inte låter oss föras bort med varje vindkast i läran. Orsaken att jag säger detta är att många konservativa kristna har ställt sig tillsammans med mystiker, ockultister, New Ageare och andra onda andars läror, just därför att de har ett gemensamt mål, nämligen att protestera mot vaccintvång. Vaccinet är inte vilddjurets märke, det är endast en förberedelse för de tio kungarna som ska uppstå i världsriket.

Tänk på att..

Det är inte bara kristna som kommer vägra ta emot vilddjurets märke när det väl kommer. Många av dessa ovannämnda kommer även dem att vägra och även många ateister och anarkister. Men det betyder inte att de gör det för Herren eller att de är troende, eller för att de tillhör Honom. Vi måste vara på vår vakt och avslöja människors listiga och falska spel. Försök se motivet bakom dessa som framför information och nyheter kring vaccinet. Be Gud hjälpa dig så du inte bedras bara för att ni har samma åsikt om just detta.

Innan antikrist…

Innan antikrist kan uppstå måste de tio kungarna ha sitt världsrike. När dessa tio kungar upprättat riket kommer ”det lilla hornet” uppstå och underlägga sig tre av dessa kungar. Antikrist kommer sedan att föra krig mot kungen i norr och kungen i söder och övervinna dem. Troligtvis är det här han underlägger sig de tre ”hornen”. När han slagit ner dessa kungar slår han upp sina tält mellan haven. Och där kommer han dödas.

Nu har vi kommit till mitten av Vedermödan och antikrist blir uppväckt från de döda (om det bara är en falsk uppståndelse kommer inte spela någon roll) och blir tillbett som gud och sätter sig i templet och utger sig vara Gud. Här ställs förödelsens styggelse upp i templet. Och det hör samman med 2 Thess. 2:9ff och Upp. 12 och Matt. 24.

Mina studier…

Vilddjuret i Daniel 7: Det beskrivs som ett världsrike, och först uppstår världsriket med tio kungar. I det riket uppstår det sedan en elfte kung, vilket är antikrist, som slår ner tre kungar. Att ”slå ner” har här betydelsen att förödmjuka eller kuva. Dessa tio kungar kommer sedan vara en del av den styrelseform som uppstår under antikrist, vilket är en teokrati. En teokrati betyder att Gud styr, och antikrist utger sig för att vara Gud.

Först ett världsrike: Det fjärde djuret betyder att ett fjärde rike skall uppstå på jorden, ett som är olikt alla de andra rikena. Det skall uppsluka hela jorden och trampa ner och krossa den. (globalt rike) Dan. 7:23

De tio kungarna: De tio hornen betyder att tio kungar skall uppstå i det riket (det globala riket), och efter dem skall en annan (antikrist) uppstå som skall vara olik de förra och skall slå ner tre kungar. Dan. 7:24

Daniel 7 är en översiktsbild av ändens tid, mest troligt de sju sista åren, och kapitlet har sin motsvarighet till Matt. 24 som även det är en översiktsbild över ändetidens händelser.

Summering!

Uppenbarelseboken 13:11-18 visar oss att vilddjurets märke kommer först efter att antikrist satt sig i templet och utgett sig för att vara gud, och här behöver även det andra vilddjuret, den falske profeten, framstå. Det är han som framför märket.

Av det här förstår vi att vaccinet inte är vilddjurets märke, att antikrist inte ännu kan framstå, och viktigast av allt, vad nästa steg är, nämligen: Världsriket som också kallas vilddjuret med tio horn.

DET är vad jag tror sker just nu! Du och jag har fortfarande tid på oss att förbereda oss och söka Herren för räddning så få inte panik.

4 reaktioner på ”Innan antikrist KAN uppstå!

 1. Frågan är vilket tempel antikrist kommer att sätta sig i? det som är byggt med människohänder, eller det som är byggt av levande stenar?

  Ordet ”tempel” har olika betydelser i Nya Testamentet – de grekiska orden är ”hieron” resp. ”naós.
  Hieron” är ett grekiskt ord som betyder ett fysiskt tempel, enligt Svenska Folkbibeln. I 1917-års översättning används ordet ”helgedom” istället för ”tempel”. Detta tempel, som är byggt av människohänder, har i bygget använt sig av jordiskt byggnadsmaterial, som exempelvis sten och trä.

  Naós” är ett grekiskt ord som handlar om ett andligt tempel. Detta tempel är inte byggt av människohänder. Här är det fråga om ett mobilt mänskligt tempel av kött och blod som Gud har byggt och i vilken den Helige Ande bor, eller så handlar det om ett himmelskt tempel, som det står om i Uppenbarelseboken.

  Om antikrist skall sätta sig i ett människobyggt tempel, så måste ett nytt tempel byggas, annars är det omöjligt.

  Skall han då sätta sig i Naos, det templet som är kristi kropp så blir ju frågan hur?
  Om vi menar att antikrist är en fysisk person så skulle man kunna tänka sig att antikrist är påven, men jag är tveksam till det.
  Men om som det står, antikrist ande, att antikrist är en ande så blir det lättare att tänka sig att han sätter sig i Guds tempel som är vi. Han utropar sig till Gud vilket i så fall innebär att han lurar de troende att tro att det som de upplever som att Gud talar, men i själva verket är det antikrist som förskapat sig så lik Guds sätt att tala, att det troende blir bedragna.

  Lite tankar!

  Björn

  Gilla

  1. Tack för din intressanta kommentar.

   Hieron betyder hela tempelområdet medan Naos betyder det allra heligaste i templet. Det är fel att förandliga detta till att bli våra hjärtan. Med andra ord har naos inte betydelsen av ett ”andligt tempel”. Det KAN användas för att beskriva vårt hjärtas allra heligaste. Men det är kontexten som avgör. När NT:s författare använde dessa ord var det för att beskriva hela tempelområdet och det allra heligaste.

   Däremot tror jag det är rätt när du säger att de troende kommer följa antikrists ande, vilket är nödvändigt för att antikrists själv ska kunna utropa sig själv till gud. Han är då bara en lite större gud än alla andra. Det hör ihop med tidsandan och den falska läran som har smugits in i församlingen där vi ska bli som gudar.

   Min personliga åsikt är att kommer ett tredje tempel där en fysisk antikrist kommer sätta sig på tronen och utropa sig som gud. Vi vet att allting har förberetts av tempelinstitutet. Prästerna har utbildats, alla tillbehören iordninggjorts och de har till och med hittat en röd heifer som behövs för reningen av prästerna och tillbehören.

   2 Thess. 2:3-4 Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt, så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud.

   Grekiskans ord för laglöshetens människa är anomias tEs anthrOpos (ανομιας της ανθρωπος) där anthrOpos (G444) betyder en fysisk, bokstavlig man. Både orden ”laglöshetens människa” och orden ”fördärvets son” talar om en person, inte om en företeelse eller andemakt. Detta stöds även i följande mening: ”Motståndaren”, i singular och det personliga pronomenet ”han”.

   Denne ”laglöshetens människa” framstår som en person i både Daniels bok och Uppenbarelseboken, där han kallas ”det lilla hornet” och ”vilddjuret”.

   I Daniel 7:8 ser vi detta lilla hornet förvandlas till en människa ”Men medan jag såg på hornen fick jag se hur ett annat horn sköt upp mellan dem, ett litet horn som stötte bort tre av de förra hornen. Det hornet hade ögon som liknade människoögon och en mun som talade skrytsamt.” vilket är en parallellvers till Uppenbarelseboken 13:5-7 ”Och åt vilddjuret gavs en mun som talade stora och hädiska ord, och det fick makt att göra så i fyrtiotvå månader. Det öppnade sin mun för att häda Gud, för att häda hans namn och hans tabernakel, dem som bor i himlen. Och åt vilddjuret gavs makt att strida mot de heliga och att besegra dem, och det fick makt över alla stammar och folk och språk och folkslag.”

   Först ser vi ett vilddjur med sju huvuden och tio horn, och sen kommer det upp ett elfte horn som underkuvar tre av de tio. Detta lilla hornet ser vi personifieras och efter detta så kallas det lilla hornet för ”vilddjuret”.

   Vi ser även denna person i Uppenbarelseboken 17:11 ”Vilddjuret som var och inte är, HAN är själv den åttonde men hör till de sju, och HAN går mot sin undergång.” Återigen ser vi det personliga pronomenet ”han” vilket förklarar att vilddjuret är en anthropos – en människa, en man.

   Och jag tror inte Påven är antikrist eftersom antikrist är en härförare som för krig och vinner stort: … och man tillbad draken, därför att han hade gett sin makt åt vilddjuret. Och man tillbad vilddjuret och sade: ”Vem är som vilddjuret, och VEM KAN STRIDA MOT DET?” Uppenbarelseboken 13:4.

   Gilla

   1. Tack för länken Björn. Sven-Allan har gjort ett enormt arbete i sina studier.

    Men jag håller tyvärr inte med om hans slutsats.

    Hieron och Naos är två generella ord där Hieron beskriver HELA templet med alla omkringliggande byggnader medan Naos beskriver det Allra Heligaste i templet. Med andra ord, i Hieron fanns Naos.

    Templet i Jerusalem var YHWH’s Hieron, och YHWH bodde i Naos, där översteprästen bara fick komma in en gång om året.

    Vid Jesu död på korset revs förhänget till Naos i tu och YHWH flyttade ut. Efter detta flyttade YHWH in i ett annat Naos, nämligen våra hjärtan, och därför säger Paulus att vi är Guds Naos – det allra heligaste. Jesus berättade att Han skulle gå åstad och bereda rum, och i Faderns hus finns många boningar. Och apostlarna berättar att vi är Guds hus.

    Men Jesus använde ordet Naos redan i Joh. 2:19 när Han säger ”Bryt ner detta naos, så skall jag resa upp det på tre dagar.”

    Du kan läsa mer om hur jag resonerar kring detta här:

    Joh. 14:1-3 och Guds boningar – Vad talar Jesus om?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s